מילון מונחים ומרכיבי אוכל
פקאן
קטגוריה: קטניות
שם ראשי:פקאן
שם משני:אגוז פקאן
שם שלישי:אגוזי פקאן
תאור:
אגוז הפקאן נמכר יותר מכל אגוז אחר ומשמש יותר מכל האגוזים יחד בתעשיית המזון. מכל האגוזים הוא הטעים והמזין ביותר. מקור העץ באמריקה הצפונית, שם מקשרים את שמו מיידית עם עוגת פקאן. הוא משמש במיגוון רחב של מוצרים, כמו עוגות (שלמים או מקוצצים), מנות עיקריות, סלטים, מנות קינוח, מילואים שונים ומגוון ממתקים. נהוג לאוכלו חי או קלוי (מסוכר, מלוח או כמות שהוא).

תנאי גידול:

* עץ הפקאן מהיר צמיחה ועשוי להגיע לגובה 30 מטר.
* הוא יתחיל להניב בין 8 עד 10 שנים לאחר נטיעתו.
* דרושה לו סביבת גידול חמה ולחה.

פעילות רפואית:

* הפקאן מכיל זרחן, אשלגן ובורון (החשוב לבניית העצמות ולמניעת מחלות כלי-הדם ודלקת פרקים), כמו גם ויטמין A, ויטמין 1-B, ויטמין B-2 ויטמין B-3 ויטמין B-6 וויטמין C.
* הפקאן מהווה מקור חשוב לאבץ ועשוי לשפר את הדחף המיני.
* בפקאן יש פלאבנוידים ואנטי-אוקסידנטים, העוזרים במניעת מחלות-לב.
* שומן הפקאן, מהווה תחליף מצוין לשומן מהחי. תכולת חומצות השומן הבלתי רוויות בו מקטינה את רמת הכולסטרול בדם.
* בדומה לשמן הזית, גם שמן הפקאן מכיל חומצה אולאית חומצה שומנית חד בלתי רוויה החיונית לגוף.
מוגש על ידי: Devil-666 on Friday, February 03. 2006 at 00:01:46
סגור חלון זה