מילון מונחים ומרכיבי אוכל
עגבניה
קטגוריה: ירקות
שם ראשי:עגבניה
שם משני:עגבניות
תאור:
עגבנייה היא פרי ממשפחת הסולניים, בהבשלה צבעה אדום, טעמה מיוחד והיא בעלת ערך תזונתי רב. השם "עגבנייה" שמקורו בשורש "עגב" מהמלה עגבים (פלירטוט), ניתן לה בהקבלה לכינויה העממי באירופה "תפוח אהבה".
העגבנייה, כפרי ממשפחת הסולניים לא מיועדת לאכילה כל עוד אינה בשלה לחלוטין כאשר היא ירוקה.

מוצא העגבנייה
מקורה של העגבנייה ביבשת אמריקה, חוקרים מעריכים שהעגבנייה תורבתה לראשונה בפרו העתיקה, ששם מיני בר של עגבנייה עדיין גדלים. כמו פירות וירקות אחרים (כגון תפוח אדמה ותירס) העגבנייה לא הייתה ידועה לאירופאים עד לגילוי אמריקה. האירופאים התייחסו לעגבנייה בחשדנות וחלקם סברו שהיא רעילה, רק במחצית השנייה של המאה ה-19 הפך גידול העגבנייה לנפוץ בעולם. העגבניות המשמשות היום בחקלאות הן ככל הנראה היא זן תרבות (אשר עבר הכלאות למען השבחתו בידי בני אדם). זן הבר של העגבנייה הוא ככל הנראה ה"פנלי" אשר פירותיו קטנים וירוקים, ואינם טעימים למאכל.

מוגש על ידי: Devil-666 on Friday, February 03. 2006 at 00:06:03
סגור חלון זה