מילון מונחים ומרכיבי אוכל
חיטה
קטגוריה: דגנים
שם ראשי:חיטה
תאור:
חיטה היא צמח מזון הנמנה עם משפחת הדגניים, משבעת המינים שנתברכה בהם ארצנו. טחנות קמח טוחנות את זרעי החיטה ומכינות מהם קמח - שממנו מכינים לחם עוגות, פשטידות, אטריות ומוצרי בצק אחרים. החיטה איננה צמח "טבעי". הסברה הרווחת היא שהיא תורבתה על ידי האדם מאב קדמון, המכונה "אם החיטה". אהרון אהרונסון חקר את מוצא החיטה, בארץ ישראל, בראשית המאה וזיהה את אותו אב קדמון. מגוון אופני ההכנה והמאכלים המבוססים על החיטה הוא רב. המסורת הים תיכונית מכילה מגוון רב העולה על המקובל בתרבות המערבית. חולי צליאק (אנשים הרגישים לגלוטן) אינם יכולים לאכול חיטה ומוצריה. לחיטה גרעינים בחלקה העליון בלבד. אגדה יהודית אטיולוגית מספרת כי בעבר הרחוק הייתה החיטה מכוסה גרעינים לכל אורך גבעולה. עברה אישה בשדה עם בנה, והבן נפל והתלכלך בבוץ. תלשה האישה חופן חיטה וניגבה את בגדו של הילד. האל כעס על הבזבוז, וגמל לאנושות בצמצום פוריות החיטה.
מוגש על ידי: Devil-666 on Saturday, February 04. 2006 at 01:13:06
סגור חלון זה