מילון מונחים ומרכיבי אוכל
לימון
קטגוריה: פירות
שם ראשי:לימון
שם משני:לימונים
תאור:
שם הצמח: לימון משפחה: פיגמיים (סוג: הדרים) מקום גידול: המוצא – דרום אסיה ומזרחה. מגדלים אותו כצמח תרבות בארצות הים התיכון, בדרום אפריקה ובארצות הברית. תאור הצמח: עץ נמוך בעל קוצים גסים. העלים מאורכים, מבריקים ועליהם בלוטות שומן. שפתם משוננת. הפרחים בודדים, לבנים מבפנים וורודים בצידם החיצוני. הפרח עשוי כותרת וגביע בני חמש עלים ומכיל אבקנים רבים. סביב האבקנים מצויה לוחית המשמשת צופן, שעליה עומד העלי. מבנה העלה: צורת העלים היא אליפסה מחודדת. תאור הפרי: ענבה, בצבע צהוב-בהיר. הוא מאורך ובעל פטמה בקצהו. קליפתו דקה וציפתו חמוצה. שימושים לאדם: הלימונים מבוייתים בעיקר לשם הפקת מיץ, אך גם החרצנים, הציפה והקליפה משמשים בעיקר בבישול. כמו כן, להדרים יש חלק חשוב בתזונת האדם (משום שהן מכילים כמה ויטמינים), ומעלי הותרת של הפרחים מפיקים בשמים. תכולת חומרים והשפעותיהם: המיץ של פרי הלימון עשיר בסידן ובוויטמין . הוא יעיל במניעת הצטננויות ובריפויים, כן הוא מפסיק הקאות ותופעות של נזלת ועיניים דומעות במקרים של תגובה אלרגית. בהיותו ממיס משקעי סידן המצטברים על דפנות כלי הדם, הוא מונע הסתיידות עורקים. קליפת הפרי מכילה שמנים בעלי כושר חיטוי. שימוש חיצוני במיץ לימון ובעלי לימון יעיל נגד אקזמה (חיכוך), כוויות, נפיחות של העור ודלות עיניים. אורח חיים: עץ ירוק-עד. פורח בקיץ. הפירות מבשילים בסתיו ובחורף.
מוגש על ידי: Devil-666 on Wednesday, February 08. 2006 at 12:41:54
סגור חלון זה