מילון מונחים ומרכיבי אוכל
שמן זית
קטגוריה: שמנים
שם ראשי:שמן זית
תאור:
New Page 1

כמה כללים יש לשמור בטיפול בשמן זית:

- אין להשאירו ליד מקור חום או אור חזק.

- אין לשומרו במקרר.

- לשמור בכלי סגור.

- לשימוש יומי יש להעביר לבקבוק הגשה קטן ולהשתמש בו.

 

סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מהם הם מופקים. רבים מוצאים עצמם נבוכים מול ההגדרות והשמות הניתנים לסוגי השמן השונים על ידי יצרנים שונים. מעט מידע בסיסי להבנת תהליכי זיקוק שמן הזית וסוגיו יתרמו להבנת הנושא.

שיטת הכבישה מופיעה על התוית. ולהלן הסבר קצר על השיטות הנפוצות: כבישה קרה. הזיתים המרוסקים מושמים בסלי רשת ומונחים אחד מעל השני ואז נלחצים במכבש הידראולי עד יציאת המיץ.

השמן מופרד מהמיץ בצנטרפוגה. אין שימוש בחימום, זהו השמן הנקרא Virgin, האמיתי.

Virgin Extra: תוית בשם זה מבטיחה כי דרגת החומציות של השמן היא פחות מ %1.

זהו שמן המורכב מזן אחד של זיתים השומר על טעם קבוע. אין מהילה עם סוגים אחרים של שמן זית. זהו שמן בעל דרגת טיב הגבוהה ביותר.

 Affiorato שמן איטלקי מסוג ה Virgin Extra , אשר לא הופק בלחיצה הידראולית אלא הופק מהגרה של השמן מהסלים שהונחו אחד מעל השני ונלחצו מהמשקל העצמי שלהם.

זהו השמן הטבעי ביותר שניתן להשיג, הוא עכור מעט ועם מעט שאריות זית אולם עם כל המרכיבים התזונתיים המיוחסים לשמן זית. זהו מקור מעולה למונע התחמצנות - ויטמין E.

שמן זית מזוקק:

תהליך זה מסיר את הצבע והטעם האופיניים לשמן הזית בסיוע חום וכימיקלים.

בדרך כלל גם מורכב מעירבוב סוגים שונים של שמן ומעט Virgin Extra.

זהו השמן שמשתמשים בדרך כלל בטיגון בגלל אופיו ה"קל" וטעמו המתון.

מוגש על ידי: mellow on Wednesday, March 03. 2004 at 20:56:28
סגור חלון זה