מילון מונחים ומרכיבי אוכל
ביצים
קטגוריה: שונות
שם ראשי:ביצים
שם משני:ביצה
תאור:
חלבון - לבן
חלמון - צהוב
מידע תזונתי
ביצים הן המקור השני הטוב ביותר לויטמין D אחרי כבד דגים.
הן גם מקור מצוין לויטמין A ו- E.
בביצה אחת 20 מיליגרם של חומצה פולית, 1 מיליגרם ברזל ורוב הויטמינים מקבוצת B.
בביצה ממוצעת כ 75 קלוריות ו- 200 מיליגרם קולסטרול בכל חלמון .
אולם, החלמון מכיל כמות לא מבוטלת של לציטין אשר עוזר לגוף להרחיק את הקולסטרול.
ממולץ ע"י רופאים לצרוך עד 4-5 ביצים בשבוע.
ביצה רכה היא מקור אפשרי להרעלת סלמונלה!!! לכן יש לבשל את הביצים לדרגה בה החלמון מתקשה, בטפרטורה זאת מחסלים את הסלמונלה.
מוגש על ידי: cookshare on Thursday, March 04. 2004 at 22:50:12
סגור חלון זה