מילון מונחים ומרכיבי אוכל
חומץ
קטגוריה: תיבול ורטבים
שם ראשי:חומץ
תאור:
סוגי חומץ - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גרעיני דגן, התהליך בו מופק החומץ הינו זהה - תסיסה, בתנאים נאותים בקטריה מסוימת הופכת את האלכוהול ביין, בירה, או בכל נוזל אלכוהולי לחומצת חומץ. סוגי החומץ המובחרים מותססים באופן טבעי ולאחר מכן מועברים לחביות עץ להתישנות לתקופה ארוכה לקבלת טעם וריח מעולים. אחרים מקצרים את התהליך בשימוש בחום וכימיקלים וטעמם מתכתי גס. החומץ העתיק והפופולרי ביותר הוא חומץ יין, עשיר בטעם מהחומץ העשוי מדגנים או תפוחים, והוא בעל טעם פירות - אגוזים עשיר.
מוגש על ידי: cookshare on Friday, March 05. 2004 at 10:34:45
סגור חלון זה