מילון מונחים ומרכיבי אוכל
פפריקה
קטגוריה: תבלינים
שם ראשי:פפריקה
תאור:
תאור הצמח ומקורו דומים לאלה של הפלפל הרגיל. התבלין מופק מפרות הפלפל. בפפריקה משתמשים בשתי צורות: בפרות היבשים השלמים או בפרות היבשים הטחונים, צבע האבקה האדום משמש כתיבול או תוספת צבע למאכלים. את הצבע האדום מקנים לתבלין כמה חומרים קרטנואידים. עקב איסור השימוש בצבעי מאכל מלאכותיים הלך והתרחב השימוש בפפריקה מתוקה. בארצות המזרח, בהודו ובסין נעשה שימוש נרחב בפפריקה חריפה, בעיקר לתיבול מאכלים.
מוגש על ידי: cookshare on Sunday, March 07. 2004 at 20:10:31
סגור חלון זה