פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
אורז מאודה בסגנון איראני-צלו-CHELOW       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 10 מנות
זמן הכנה: כשעה +שלוש שעות השריה
זמן בישול/אפיה: 50 דקות
      קטגוריה: צמחוני, אורז, תפוחי אדמה, מאכלים לילדים, מיוחדים, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי בריאות, צעד אחר צעד, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: פרסי (118 מתכונים פרסיים)
אופן ההכנה: אידוי
רמת קושי: קל
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
אורז מאודה בסגנון איראני-צלו-CHELOW
 הקדמה
אורז פרסי אורגינלי מושקע טעים טעים
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
2 ק"ג אורז בסמתי
1 כף מלח גס
6 שערות זעפרן מושרות ברבע כוס מים חמים
4 כוסות מים
2 תפוא"ד מקולפים ופרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן תירס
 אופן ההכנה
1. משרים את האורז לאחר בירור לשעתיים-שלוש.
2. מרתיחים 4 כוסות מים וכף מלח גס.
3. מוסיפים את האורז המושרה והמסונן ומבשלים כעשר דקות ומידי פעם מערבבים.
4. מעבירים למסננת ומסננים היטב.
5. (לתה-דיג) תחתית תפוח האדמה יש לפרוס את תפוח האדמה לפרוסות דקות.
6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר טפלון, בוזקים קצת מלח ומוסיפים קצת
שמן ומי זעפרן.
7. מעבירים את האורז לסיר ומסדרים כפירמידה אוורירית.מכסים ומבשלים 10 דקות.
8. פותחים את הסיר, מוזגים כוס מים מעט שמן,ומי-זעפרן.
9. עוטפים את הממכסה עם מגבת כותנה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כעשרים עד
שלושים דקות נוספות.
10.בתום הבישול יש להמתין 5-6 דקות לפני פתיחת הסיר, ניתן למלא קצת מים בכיור
ולטבול את התחתית לכמה רגעים.
11.להפוך על צלחת הגשה, כמו עוגה




 הערות
משרים אורז לאחר בירור לשעתיים שלוש.

מרתיחים מים וחופן מלח גס.
מוסיפים את האורז המושרה והמסונן ומבשלים כעשר דקות ומידי פעם מערבבים.


מסננים היטב



לתה-דיג תפוח אדמה פורסים את התפוח אדמה לפרוסות


מסדרים בתחתית הסיר טפלון, מוזגים קצת מלח ומוסיפים קצת שמן
ומי זעפרן

מעבירים את האורז לסיר ומסדרים כפירמידה אוורירית.
מכסים ומבשלים 10 דקות.
פותחים את הסיר, מוזגים מעט מים ושמן,ומי-זעפרן.

עוטפים את הממכסה עם מגבת כותנה, מנמיכים את האש וממשיכים
כעשרים עד שלושים דקות נוספות
 

בתום הבישול יש להמתין 5-6 דקות לפני פתיחת הסיר, ניתן למלא קצת מים בכיור ולטבול את התחתית לכמה רגעים.


להפוך על צלחת הגשה, כמו עוגה







מקור:ויוי מאכלי נורוז
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 29/08/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 22009מתחילת השבוע: 14
בחרו למועדפים שלהם: 4מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
MIRSO: מהמם!
30/08/2009 10:40
avatar
משתמש אנונימי: זה מעדן סופני ניתן להוסיף מעל התפוח אדמה רצועות גזר ואז זה בכלל מעדן
05/09/2009 12:16


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר