פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
אורז מלא או אדום אפוי גירסה בסיסית       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 4
זמן הכנה: 5 דקות + לילה השריה
זמן בישול/אפיה: שעה ומחצה + חצי שעה השהיה
      קטגוריה: אורז, תבשילי קדרה, מיוחדים, מתכוני סבתא, מאכלי בריאות, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
אורז מלא או אדום אפוי גירסה בסיסית
 הקדמה
אורז מלא הוא מה שברא הטבע ללא כל עיבוד.
לאחר שמפרידים את גבעול האורז מהגרגרים הקטנים התלויים עליו,
ומקלפים את שכבתו החיצונית של גרגר האורז, מתקבל האורז החום, או האורז המלא.
 החומרים הדרושים
1 כוס אורז מלא או אדום (סוגת)
1/4 חבילת מרגרינה או 1/3 חבילת חמאה או שתי כפות שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון/כורכום/פפריקה
1 בצל קצוץ

תוספות אפשריות:
תפוח אדמה מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בטטה בינונית מקולפת מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה
גזר גדול מגורר מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
אטריות דקות מטוגנות כמהה




 אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומניחים בקערה ממלאים מים עד לכיסוי + אצבע להשריה ללילה
2. בסיר בינוני עם תחתית טובה ממיסים את החמאה/מרגרינה/שמן ומחממים
מעט מוסיפים את כוס האורז ומטגנים תוך עירבוב מתמיד אחרי כדקה מנמיחים
אש לאש נמוכה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך עירבוב מתמיד עד
שהאורז משנה את גוונו ללבן שנהב
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
4.מעבירים לתבית פיירקס מוסיפים 2.5 כוסות מים מערבבים כמהה מצפים בנייר אלומיניום
מנקבים כ 5 חורים
5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה ומחצה. ( בודקים באם לא רח דיו מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעוד מחצית השעה)
6."פתיחת האורז" משאירים בתנור מחופה בנייר לעוד 20 דקות מוציאים ומסירים את נייר האלומיניום ומתחילים "לפתוח את האורז עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"
לאורז חום



 הערות
מקור:פיתוח עצמי
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 25/08/10

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 8453מתחילת השבוע: 4
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר