פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
אורז ירוק עם פול       מאת: יוסף ל


      קטגוריה: מתאבנים, סלטים, צמחוני, ירקות, אורז, תבשילי קדרה, מאכלים לילדים, חנוכה, דיאטטי, פסח, ט"ו בשבט, שבועות, ראש השנה, מאכלי בריאות, פורים

סגנון: פרסי (118 מתכונים פרסיים)
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
 הקדמה
אורז פרסי ירוק, כמו שפרסים עושים אורז. מתאים כארוחה קלה או כתוספת מרעננת בארוחה בשרית.
 החומרים הדרושים
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס פול מקולף וחצוי
צרור גדול של שמיר שטוף וקצוץ ללא הגבעולים
תפ"א מקולף פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
כורכום
מלח
1/2 כוס שמן
 אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז היטב עד שהמים השוטפים צלולים.
2. בסיר בינוני שמים 10 כוסות מים מוסיפים את האורז עם 3 כפות מלח גדושות, מערבבים מעט.
3. מניחים את הסיר על להבה בינונית- גבוהה ומחכים עד שהמים יתחילו לבעבע.
4. מעבירים את האורז למסננת, מערבבים בעדינות את האורז המסונן עם השמיר והפול וכפית מלח.
שוטפים מעט את הסיר משאריות העמילן, ומניחים את הסיר על להבה גבוהה , מחממים בו 2-3 כפות שמן וחצי כפית כורכום, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומטגנים אותם עד שהם זהובים מעט.
5. מוסיפים את תערובת האורז הירוק, מכסים את הסיר ומבשלים שתי דקות על להבה גבוהה.
6. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה, ויוצרים 5 שקעים (ארובות) באורז באמצעות כף עץ הפוכה, מכסים במגבת נקיה ומכסים.
7. מחממים 1/2 כוס שמן, מוסיפים כפית כורכום ומערבבים. מזליפים את השמן מעל האורז וממשיכים לבשל מכוסה, עוד חצי שעה עד 40 דקות.



 מוגש מאת
יוסף ל

בתאריך 23/02/07

166 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 6823מתחילת השבוע: 5
בחרו למועדפים שלהם: 3מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
hanita: אין צורך בהוספת מים כשמוסיפים את האורז ותבליניו חזרה לסיר עם תפוחי האדמה בתחתית?
29/07/2007 16:59
avatar
hanita: אין צורך בהוספת מים כשמוסיפים את האורז ותבליניו חזרה לסיר עם תפוחי האדמה בתחתית?
29/07/2007 16:59


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר