פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
פלפל ממולא       מאת: shirly_v


      קטגוריה: ממולאים


רמת קושי: בינוני
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
 הקדמה
מתכון לפלפלים ממולאים בעוף/ בשר ואורז.

 החומרים הדרושים
לרוטב:
2-3 שיני שום (אפשר יותר אם אוהבים הרבה שום)
2 עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה
רסק עגבניות
כורכום
מרק עוף
פלפל שחור
פפריקה
מלח
למי שאוהב חריף - קצת פפריקה חריפה

לפלפלים:
5-6 פלפלים (אדום, צהוב, ירוק - לגיוון)
כוס אורז
1 חזה עוף / 1 כוס בשר טחון
תבלינים: כמו לרוטב.
 אופן ההכנה
רוטב:
קוצצים את השום ומוסיפים לו את העגבניות המגורדות בסיר (יותר גבוה מהפלפלים). מבשלים כמה דקות ומוסיפים רסק עגבניות לפי הטעם. לרסק סמיך (העדיף בעיניי) לשים בערך 6 כפות רסק עגבניות. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם שלא יידבק לסיר. מוסיפים 0.5 כוס מים וממשיכים לבשל, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל, כשהרוטב מבעבע מכבים את האש, אך לא לפני שטועמים ומתקנים את התיבול.

הפלפלים:
לוקחים סכין עם קצה חד, ודוקרים את הפלפלים קרוב לגבעול, וחותכים מסביב לו (לא עיגול גדול, ממש מסביב לגבעול), מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים ושוטפים בפנים.
מבשלים את כוס האורז חצי בישול ומסננים. שמים בקערה. אם שמים חזה עוף, אז לבשל במים כמה דקות עד שמוכן ולקצוץ לחתיכות ולהוסיף לקערת האורז. אם שמים בשר טחון, אז מטגנים את הבשר במחבת עד שמוכן ומוסיפים לאורז, אפשר להוסיף את שניהם למי שמעדיף.
לקערת האורז והעוף/הבשר מוסיפים את התבלינים (להזהר עם המלח והמרק עוף שכבר נמצאים ברוטב שלא ייצא מלוח מדי - ניתן אפילו להוסיף כמה כפות מהרוטב לתערובת), מערבבים טוב וממלאים בתערובת את הפלפלים כמעט עד הסוף.
מכניסים לסיר ומוסיפים לו מים עד שכמעט יכסו את הפלפלים אבל לא לגמרי (שלא יגעו במילוי). מבשלים עד שהפלפלים רכים. להוסיף מים מדי פעם אם צריך (אבל לא יותר מדי שהרוטב לא יהיה מיימי. לאחר שהפלפלים רכים מכבים את האש, ושופכים כף רוטב על המילוי בפלפלים, וומכניסים לתנור שחומם על גריל, עד שהרוטב טיפה מתייבש.

להגשה:
להניח במרכזה של צלחת עמוקה פלפל ממולא אחד או שניים ולשפוך קצת רוטב מסביב. מומלץ להגיש עם לחם לבן טרי לרוטב.



 מוגש מאת
shirly_v

בתאריך 29/02/04

1 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 94584מתחילת השבוע: 31
בחרו למועדפים שלהם: 62מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
ליאת: מתכון זה הפך לקבוע אצלנו בשולחן. בנוסף לפלפלים, הוספתי לאותו סיר גם קישואים עגולים אותם מילאתי באותה המלית של הפלפלים. פשוט נפלא.
31/10/2005 16:25
avatar
tig: היכן הבצל פטרוזליה והשום במלית
21/02/2006 04:12


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר