פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מלבי קאימק יפואי אורגינלי (כמו של ישראל מהדוכן בצהלון)       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 8 גביעים
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפיה: 15 דקות
      קטגוריה: מתאבנים, צמחוני, מוסים וקרמים, גלידות ושרבטים, מיוחדים, שבועות, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי עדות

סגנון: טורקי (132 מתכונים טורקיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: קינוח
כשר: כן
מלבי  קאימק יפואי אורגינלי (כמו של ישראל מהדוכן בצהלון)
 הקדמה
בילדותי וגם היום כאשר אני שם פעמי לעיר הולדתי יפו ישנם "מוסדות" שאיני יכול לפסוח
עליהם מבלי לטעום את טעם ילדותי אחד מהם הוא דוכן המליבי של ישראל
על גדר בית החולים "צהלון" ביפו, מקום בו ניתן להרוות את חום הקיץ, במנה מצומצמת
של המעדן התורכי הלבן הזה עם מעט סירופ מי פטל ומי ורדים
ניתן לקבלו במספר אופציות
*על בסיס מים בלבד
*על בסיס חלב ומים
*על בסיס שמנת מתוקה וחלב (קאימק)
*וגירסה "חלבית" פרווה שמנת צמחית ומים
*גירסת מליבי על בסיס מים וקקאו (צבע חום שקוף)
בסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי.
אפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין.

 החומרים הדרושים
1/2 כוס קורנפלור
3 כוסות חלב
3 כוסות מים
תמצית מי ורדים (3-4טיפות, הטעם חזק מאוד)
או שקית תמצית וניל בטעם ורדים
3/4 כוס סוכר
 אופן ההכנה
1.מניחים סיר עם 2 כוסות חלב ו-3 כוסות מים על להבה רגילה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
2.בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור עם כוס החלב הנוספת ומערבבים טוב
כדי שלא יהיו גושים.
3.מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיווצר בועות.
מכבים מיד את האש. מוסיפים 2 טיפות מי ורדים ומערבבים היטב.

כמלבי קר - אפשר לצקת לגביעים נאים, לצנן ולהגיש עם קוקוס, עם בוטנים קצוצים טחונים
בתוספת סירופ פטל או אחר.

גרסאות נוספות:
אפשר להחליף את המים בשמנת מתוקה.

1. 3 כוסות שמנת מתוקה + 3 כוסות מים

2. למלבי פרווה - אפשר רק מים.
או - אפשר גם 4 כוסות שמנת מתוקה פרווה + 2 כוסות מים.



 הערות



הדוכן:

מקור:יורם ( התמונות של TickTack1 )
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 26/09/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 49216מתחילת השבוע: 0
בחרו למועדפים שלהם: 4מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 3 התגובות
avatar
מישאל_פומפיאנסקי: אני ממליץ 1/3 מיץ פטל עסיס 1/3 מי ורדים לא תרכיז ו 1/3 מים
02/10/2009 19:03
avatar
adnin7: מזכיר לי את בית אימי כמה זה היה טעים
27/06/2011 23:28


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר