פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
חלת שבת מתוקה       מאת: קובי10


זמן הכנה: 20 דק
זמן בישול/אפיה: 20 דקות
      קטגוריה: לחמים ולחמניות, צמחוני, מיוחדים, בצקים, שבועות, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי בריאות, צעד אחר צעד, מאכלי עדות

סגנון: צרפתי (236 מתכונים צרפתיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
חלת שבת מתוקה
 הקדמה
חלה שאמא היתה עושה ביום שישי והייתה צריכה להחביא אותם שישאר משהו לשבת
 החומרים הדרושים
1 ק"ג קמח
2\1 1 כפות שמרים יבשים\ או קובית שימרית
2\1 כוס סוכר
כף מלח
2\1 כוס שמן
2\2-1 כוסות מים פושרים
 אופן ההכנה
להשים את הקמח בקערה ליצור גומה ולהשים את השמרים הסוכר והמלח להוסיף מיד את המים לערבב בעזרת כף לקבלת גושים (פה הדבר החשוב להניח כ-10 דק' לא יותר)
שלב ב'
להוסיף את השמן לעבד את הבצק טוב (כשאתם מעבדים את הבצק ואתם מרגישים שהוא דביק ניתן להוסיף מעט קמח עד שמרגישים בצק רך ונוח לעבודה)
להתפיח כ-שעה וחצי שעתיים
לקלוע ולמרוח חלמון ביצה (אפשר להוסיף שומשום או פרג)
לאפות בחום 180 בערך לבדוק שהחלה מקבלת צבע זהוב חום גם מלמטה
בתאבון
קובי



מקור:אמא
 מוגש מאת
קובי10

בתאריך 12/08/05

22 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 21261מתחילת השבוע: 43
בחרו למועדפים שלהם: 44מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 11 התגובות
avatar
13/02/2008 10:11
avatar
קובי10: בערך 5 עד 6 חלות מקילו זה תלוי בגודל אני עושה 5 חלות ועוד 4 לחמניות
13/02/2008 10:12


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר