פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
בורקס טורקי (בויוס) בסגנון "העגלה" "רמלה" "פנסו"       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 4 גדולים
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפיה: 20 דקות
      קטגוריה: מתאבנים, גבינות, מאכלים לילדים, חנוכה, מיוחדים, מאפים מלוחים, בצקים, שבועות

סגנון: טורקי (132 מתכונים טורקיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
בורקס טורקי (בויוס) בסגנון  "העגלה" "רמלה" "פנסו"
 הקדמה
כן כן בורקס טורקי אורגינלי שחותכים לחתיכות מלווה בהאיראן (יוגורט לשתיה )
מכינים את הבורקס מראש לא אפוי מקפיאים ובשבת בבוקר אופים בזמן שאופים קוצצים
סלט ערבי חותכים מלפפונים בסגנון אחלה ראה מתכון מוסיפים זית סורי חריף מאוד
(ראה מתכון) וחתיכת גבינת קשקבל והעולם נראה אחרת משהו :)
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
בורקס טורקי אורגינלי סגנון ה"עגלה" "רמלה"
החומרים
1 ק"ג קמח לבן לערך
2 כוסות שמן (לשרית הבורקס לאחר הכנת הבצק)
2 כוס מים
1 כוס סודה מבקבוק
1 כף חומץ
2 כפות שמן לבצק
כפית מלח
חומרים ל מלית תרד
חבילת תרד או קילו עלי מנגולד
קוביה גדולה של גבינה בולגרית
 אופן ההכנה
הכנת מלית התרד:
חבילת תרד או קילו עלי מנגולד
קוביה גדולה של גבינה בולגרית
את התרד שותפים קוצצים מוסיפים את הגבינה הבולגרית קורט פילפל שחור אחד ביצה

אופן הכנת הבצק:
1. בקערה גדולה מניחים את כל החומרים פרט לקמח ולשמן
2. מתחילם לשפוך את הקמח בזירזוף עדין ואיטי תוך
בחישה לתוך הכלי עם הנוזלים לשים את הבצק -
זה כמעט קילו קמח עד לקבלת בצק נעים ולא דביק
3. מחלקים את הבצק לשלושה - או 24 כדורים קטנים מניחים בתוך כלי עמוק
מכוסה בשמן למנוחה של שעה לפחות (עדיף ללילה)
4. מרדדים את הבצק עם השמן לעלה דק מאוד. (אין לקמח את הקרש או השיש)
5. ממלאים במלית הרצויה מגלגלים ויוצרים צורת שבלול
מורחים ביצה מפזרים שומשום
אופים ב180 מעלות עד הזהבה כמובן בודקים שזה מבושל.
ניתן להכין אותם בשבלולים קטנים או גדולים לטעמכם
****
ניתן למלא בגבינה מעורבת
ניתן למלא בתפו"א
או כל מילוי שעולה בדעתכם
ניתן להקפאה לפני אפיה אופן האפיה אז שונה מכניסים לתנור במקסימום עוצמה
ל- 15 דקות מנקזים שמן מהתבנית מנמיכים ל180 עד שאפוי היטב



 הערות
מה זה טעים המלצה עם בעת האפיה עם נוצרים שלוליות שמן יש להוציא את התבנית ולשפוך





מקור:שכנה
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 08/09/05

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 98876מתחילת השבוע: 10
בחרו למועדפים שלהם: 78מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 21 התגובות
avatar
משתמש אנונימי: הכנתי לארוחת ערב שבועות עתה אני נאלצת להכין עוד נגלה לפי בקשת בני הבית יוצא כמו המקורי נחטף מתבנית האפיה
19/05/2010 12:09
avatar
משתמש אנונימי: כרגע סיימנו לאכול את הבורקס שהכנתי במילוי גבינה ותפוח אדמה ועלי מנגולד אתמול הקפאתי ואפיתי לארוחת הבוקר עם ביצים חומות וסלט סוף!!!
25/12/2010 09:31


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר