פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
"עוגת מוצארט" עוגת מוס מרנג הסימפוניה האולטימטיבית של הנס ברטלה       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: כ 10-12 פיסות
זמן הכנה: כשלוש שעות כולל קירור
זמן בישול/אפיה: 30 דקות
      קטגוריה: עוגות, מוסים וקרמים, גלידות ושרבטים, מיוחדים, פסח, שוקולד, מאפים מתוקים, מתכוני סבתא

סגנון: הולנדי (31 מתכונים הולנדיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: בינוני
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
"עוגת מוצארט" עוגת מוס מרנג הסימפוניה האולטימטיבית של הנס ברטלה
 הקדמה
העוגה האולטימטיבית המשלבת קרם מוס מחולקת באמצעות מרנג אגוזים
ומה לא - מדהים מדהים מדהים
נוסטלגיה שלא פסה מעולמנו
מורכב אבל לא מסובך שווה כל רגע
 החומרים הדרושים
המרכיבים
500 גר' שוקולד מריר
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
 אופן ההכנה
מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:
1.קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט, לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות.
2.קרם שוקולד לבן - ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
3.קרם 3 - ממיסים בסיר קטן 250 ר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
4.הכנת מרנג אגוזי לוז.
מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26.
5.קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!.
6.להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
7.מניחים את ניירות האפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
8.באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
9.בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה, להקפיד שהמרנג לא ישרף. מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות.
10.מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים.
מרכיבים את העוגה
11.מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
12.מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן, מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים.
13.מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל-4-3 שעות.



מקור:הנס ברטלה (קפולסקי)
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 20/01/06

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 43515מתחילת השבוע: 38
בחרו למועדפים שלהם: 96מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 17 התגובות
avatar
שרון שני: יצא שימעה למרחוק. השבוע תעלה שוב על שולחני לפי הזמנה מיוחדת של אורחים שכבר אכלו אותה אצלי. תודה מישל
12/10/2006 07:14
avatar
NirS: קודם כל אני חייב לציין שהכנתי את העוגה לליל הסדר וכל המשפחה ממש ממש נהנתה. העוגה יצאה סוף הדרך! שאלה קצרה: היה קשה לחתוך את העוגה, כיוון שהיא החתיכות התפוררו. איך אפשר לחתוך אותה מבלי לפורר חצי ממנה? (הטעם כמובן היה מצויין!!!) תודה על המתכון.
04/04/2007 12:47


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר