פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
אורז בוכארי עם בשר קצוץ,גזר וגרגירי חומוס - סירקניז       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 8 מנות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפיה: כשעה
      קטגוריה: מאכלי עוף, בשר, אורז, מאכלים לילדים, מיוחדים, מתכוני סבתא

סגנון: בוכארי (35 מתכונים בוכאריים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
אורז בוכארי עם בשר קצוץ,גזר וגרגירי חומוס - סירקניז
 הקדמה
סירקניז - תבשיל אורז עם בשר טחון,גזר וגרגירי חומוס מהמטבח הבוכארי
זה פשוט מדהים אני הוספתי 200 ג"ר לבבות עוף חתוחים לחציים חבל"ז
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
3/4 כוס שמן
2 בצלים, קצוצים דק
1/5 ק"ג בשר קצוץ (בקר או שווארמה הודו נקבה)
8 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גרגירי חומוס (מבושלים וקלופים)
1 כף מלח גס
2 פלפלוני שאטה קטנים, קצוצים
4 כוסות אורז עגול
לשום:
8 שיני שום גדולות, כתושות
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
 אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי עירבוב בכף עץ כדי שהבשר ייפרד לפירורים. מוסיפים את הגזר, מטגנים קלות ומוסיפים את החומוס. מטגנים 3-2 דקות מוסיפים 4 כוסות מים, מלח ופלפלוני שאטה, מרתיחים כחצי שעה.
2. בינתיים מטפלים באורז: שוטפים היטב, משרים במי מלח למשך 10 דקות, שוטפים שוב ומוסיפים לסיר המבעבע. מערבבים בזהירות ונותנים לאורז לספוג את הנוזלים (האורז והנוזלים צריכים להיות באותו הגובה בשלב זה). אחרי שהאורז ספג את המים יוצרים "חור" במרכזו ועוד שלושה חורים קטנים מסביב, שיעזרו לאוורר את האורז. מניחים מגבת על הסיר ומכסים במיכסה תואם (אם יש לכם דרך להניח משקולת על המיכסה - מה טוב). מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מסירים את המיכסה ואת המגבת, מערבבים בזהירות ומבשלים עוד 15 דקות.
3. בינתיים מכינים את השום: בצלוחית מערבבים את השום הכתוש עם מלח ושתי כפיות מים. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את תערובת השום, בוחשים היטב ומכבים את הלהבה. השום משנה גוון במהירות, והופך חום בהיר (זהירות לא לשרוף!) כשהאורז מוכן מעבירים אותו בהדרגה לסיר אחר ובכל פעם מטפטפים מעט מתערובת השום, כך שהטעמים יתמזגו.



 הערות
מקור:ישראל אהרוני
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 21/02/06

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 36738מתחילת השבוע: 28
בחרו למועדפים שלהם: 74מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 8 התגובות
avatar
שרון שני: פלפל שאטה, פלפל סודאני או סודאנייה - הם היינו הך. הכוונה לפלפלונים קטנטנים אדומים וחריפים מאוד, ניקנים כשהם מיובשים - בשלמותם או טחונים.
27/06/2008 07:30
avatar
emilyail: תודה :-)
27/06/2008 09:10


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר