פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
כרובית אפוייה במעטה בצק בירה       מאת: amitsur


מספר מנות: 4-6
זמן הכנה: כ-½ שעה
זמן בישול/אפיה: 40-50 דקות
      קטגוריה: צמחוני, ירקות, מאפים מלוחים, צעד אחר צעד

סגנון: -אישי- (2961 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
כרובית אפוייה במעטה בצק בירה
 הקדמה
מאפה פשוט וקל. השמוש בבצק בירה (ראה להלן) יוצר מרקם מאחד ויפה לכרובית.
 החומרים הדרושים
1 כרובית גדולה לבנה (מופרדת לפרחים ללא הקנה)
2 כפיות אבקת מרק עוף
מים (בסיר גדול ורחב ) בגובה ½1 ס"מ מהתחתית

בצק בירה:
1 כוס קמח רגיל
½ כוס בירה לבנה ("מכבי")- הכמות נמדדת מתחת לקצף.
1 ביצה
1 כף שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה סוכר

לקישוט:
2 כפות שמיר קצוץ דק
6 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

כלים:
תבנית פיירקס מלבנית 15X25 ס"מ.

 אופן ההכנה
להפריד את הכרובית לפרחים גדולים ולהסיר את הקנה מכל אחד.
למלא מים בגובה ½1 ס"מ בסיר שטוח גדול (שיכיל את כל פרחי הכרובית בשכבה אחת).
להוסיף 2 כפיות מחוקות אבקת מרק עוף לבחוש ולהרתיח. כאשר המים רותחים , להוסיף את פרחי הכרובית בשכבה אחת על קרקעית הסיר (המים משמשים לאידוי ולא צריכים לכסות את הכרובית). להעביר לאש הכי קטנה , לכסות את הסיר ולהמשיך באדוי, בסיר מכוסה, במשך 15 דקות. לחמם את תנור האפייה לחום 180°c.
בינתיים אפשר להכין את בצק הבירה.
להכניס את החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ולערבב עד קבלת עיסה אחידה. אפשר לדלל מעט ע"י הוספת כף בירה (אם יש צורך).
לשפוך את מי האדוי של הכרובית. להוציא את פרחי הכרובית בזהירות, לקרור על משטח עבודה (קרש חיתוך או כדומה).
לרסס שמן על התבנית ולפזר שכבה דקה ואחידה של סולת. לטבול את פרחי הכרובית בבצק הבירה ולסדרם בצפיפות בתבנית. לפזר מעל את השמיר והבזיליקום הקצוצים ומעט פלפל שחור טחון טרי.
לאפות בתנור (180°c) במשך כ-40-50 דקות , או עד שפני בכרובית משחימים יפה. להוציא מן התנור ולקרר על רשת מתכת במשך כ-5 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!




מקור:מקורי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 29/11/08

720 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 3568מתחילת השבוע: 5
בחרו למועדפים שלהם: 4מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר