פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
פרוזן יוגורט - מתכון ביתי       מאת: אלטעזאכן1979


      קטגוריה: גלידות ושרבטים


רמת קושי: בינוני
סוג מנה: קינוח
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
פרוזן  יוגורט   -  מתכון  ביתי
 הקדמה
קשה להכין בבית גלידה מיוגורט בגלל המרקם שלו ,
הוא יוצא כמו ברד או גרניטה .
בתעשיית המזון יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה ,
חומרים מתחלבים , למשל ,
שהם תוסף מזון שיודע לחבר בין חומרים שלא היו מתחברים מבחירה אישית ,
כמו שמן ומים, וגם חומרים מייצבים כמו ג'לטין וקורנפלור .
הדרך לעשות זאת היא באמצעות חיתול בד
שנפרס על מסננת מעל קערה בכמה שכבות ,
שעליו יוצקים יוגורט איכותי ,
את החיתול סוגרים מלמעלה ומניחים במקרר לכמה שעות ,
את היוגורט המסונן צריך להכניס למכונת גלידה ל חמש-עשר דקות מקסימום ,
או למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה ,
אתם לא רוצים שהוא יקפא ממש , אלא בעיקר שיהיה קר ויציב .
בהכנה של פרוזן יוגורט תמיד מתעוררת שאלת הסוכר ,
איך אמורים להמיס אותו ? ..........
במקום לדלל את היוגורט עם חלב ,
הפתרון היעיל ביותר הוא לערבב את הסוכר פנימה
ולהניח לו להתערות במשך רבע שעה .
 החומרים הדרושים
2 מכלים של 400 גרם יוגורט
1/3 כוס סוכר ( אפשר לפי הטעם , אבל קחו בחשבון שהמתיקות פוחתת בקור )
30 מיליגרם וודקה ( לא מוסיפה טעם , רק עוזרת ליוגורט לא לקפוא )

אפשרות : ½ כפית תמצית וניל או תמצית רום

אפשר לפזר מלמעלה פירות טריים ,
אגוזים ושקדים מסוכרים , מייפל , דבש או חמאת בוטנים .
 אופן ההכנה
1. מומלץ מאוד לסנן את היוגורט .
מניחים מסננת גדולה ( כמו של פסטה ) מעל קערה גדולה לא פחות .
2. מכסים את המסננת בחיתול בד מקופל לשניים
( אפשר יותר , בהתאם לגודלו של החיתול ) .
יוצקים מעל את היוגורט וסוגרים את קצוות החיתול מלמעלה .
3. מכניסים את מבנה היוגורט שבניתם למקרר לשש שעות .
אם החלטתם לא לסנן את היוגורט ,
שופכים ממנו החוצה את הנוזלים שהצטברו בו .
4. מערבבים את היוגורט עם הסוכר .
אפשר להוסיף את הסוכר בהדרגה וככה לשלוט בטעם ובכמות .
מוסיפים את הווניל אם רוצים . מערבבים היטב .
5. נותנים ליוגורט לעמוד עם הסוכר במשך רבע שעה ,
ומערבבים שוב . מוסיפים את הוודקה .
6. הכניסו את היוגורט למקפיא וערבבו אותו כל חצי שעה במשך שעתיים-שלוש ,
עד שהוא קר , יציב אבל רך . אפשר ורצוי להיעזר בבלנדר מוט .




 מוגש מאת
אלטעזאכן1979

בתאריך 16/04/09

33 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 8153מתחילת השבוע: 2
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר