פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
חומוס פאטה בנוסח מסעדת זיתון קהיר       מאת: מישאל_פומפיאנסקי



מישאל_פומפיאנסקי
מספר מנות: 6-8
זמן הכנה: 20 דקות +לילה להשריה
זמן בישול/אפיה: כ - שעתיים
קטגוריה: מתאבנים, לחמים ולחמניות, סלטים, צמחוני, גבינות, מיוחדים, שבועות, מתכוני סבתא, מאכלי עדות, קטניות, מאכלים לשבת
סגנון: ערבי (190 מתכונים ערביים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
חומוס פאטה בנוסח מסעדת זיתון קהיר
 הקדמה
ביום שישי שהוא שבת של המוסלמים אין בית שלא מגיש פאתה לארוחת בוקר
הלבנונים והסורים מוסיפים שכבת בשר עם בצל באמצע המיצרים אוכלים חומוס עם טחינה ולבן
מעדן אמיתי
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרה ללילה = 1.5 כוסות יבש
½ כוס טחינה מתוצרת היונה או קראוון (ניתן למצוא בשווקים)
1 יוגורט מסוג דנובה של תנובה
3 פיתות שנחתכו לרקיקים ונאפו בתנור עד הזהבה עמוקה
3 שיני שום כתושות
¼ לימון סחוט
1 כפית מלאה מלח
½1 כוסות מי בישול מהחומוס
4 כפות שבבי שקדים קלויים היטב על מחבט
2 כפות גדושות צנובר קלוי היטב על מחבט
3 כפות שמן זית
 אופן ההכנה
1. חותכים את הפיתות לרצועות של 3X5 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250°c
וקולים הופכים עד שהרקיקים מקבלים צבע זהוב עמוק
2. מבשלים את החומוס בסיר עם כפית מלח עד ריכוך כשעתיים עד שנימוח בין האצבעות
(בסיר לחץ 1 שעה) או ניתן להשתמש ב 2 קופסאות חומוס שחומם על נוזליו
(יש לשמור 2 כוסות מנוזלי הבישול)
במקביל
3. בתבנית פיירקס: מסדרים על תחתיתה את הרקיקים האפויים
4. שופכים מעל כוס אחת מנוזל הבישול
5. מערבבים בקערה את הטחינה עם היוגורט הלימון המלח והשום
6. מוזגים את העיסה באופן שווה על כל התבנית ומערבבים בעדינות
7. מעל יוצקים את גרגירי החומוס ומפזרים על התבנית ומערבבים
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150°c ל- 15 דקות
9. מוציאים מהתנור מזרזפים מעט שמן שית מעל ומפזרים מעל את השקדים והצנוברים




 הערות
* מומלץ לאכול עם פלפל חריף ירוק ורבעי בצל יבש *** לרוטב הלימון - 2 לימונים 2 שיני שום כתושות ¼ כפית צילי כתוש ½ כף שמן זית מלח 2 כפות מים ולערבב
מקור:מסעדת זיתון קהיר
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 26/04/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 30883מתחילת השבוע: 472
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
מישאל_פומפיאנסקי: עוד ארוחה חלבית לערב 9 באב
29/07/2009 07:15


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר