פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
קיורטוש במילוי נוגט       מאת: אלטעזאכן1979


מספר מנות: 5 מאפים
זמן הכנה: 10 דקות + 40 דקות התפחה
זמן בישול/אפיה: 15 דקות אפיה
      קטגוריה: מאפים מתוקים

סגנון: הונגרי (119 מתכונים הונגריים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: ראשונה
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
 הקדמה
" קיורטוש " או " קורטוש " הוא מאפה הונגרי של בצק שמרים בצורת גליל .
קיורטוש נוגט - מתכון של רות אוליבר מתוך מגזין על השולחן .
אם רוצים לפשט את ההכנה ,
אפשר לוותר על מילוי הבצק בנוגט ופשוט ללפף את הבצק כמו שהוא .
 החומרים הדרושים
חומרים ל-5 מאפים:
======================

לבצק:
-------------
700 גרם (5 כוסות) קמח
35 גרם (3/4 שקית) שמרית (או ½1 כפות שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למלית:
--------------
150 גרם אבקת נוגט

לציפוי:
--------------
חמאה מומסת להברשה
סוכר לפיזור
ברס (אגוזים מקורמלים וטחונים) לפיזור - לא חובה
 אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות.
מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-30 דקות.
3. עוטפים מערוך עץ (כולל הידיות) ברדיד אלומיניום ומושחים בחמאה מומסת.
לחילופין אפשר להשתמש בגליל קרטון עטוף בנייר אלומיניום, ולהשחיל דרכו שיפוד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.
מפזרים על מחציתו של כל עלה כף אבקת נוגט,
מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.
6. חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך,
עד שהוא עטוף כולו בבצק (מלבד הידיות). מברישים בחמאה מומסת,
זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.
7. מתפיחים כ-10 דקות.
8. מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה,
כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.
9. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

גיוונים:
----------------
• מתבלים את הסוכר בקינמון או בתבלינים אחרים.
• במקום ברס מצפים באגוזים, שקדים, פיסטוקים גרוסים או קקאו מעורבב בסוכר.



מקור:אתר WALLA
 מוגש מאת
אלטעזאכן1979

בתאריך 08/05/09

33 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 13830מתחילת השבוע: 25
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
רותם דבי: נשמע 10 שווה לנסות נראה קל להכנה!
22/12/2010 14:56


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר