פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
גלידה פרסית (ללא ביצים)       מאת: אלטעזאכן1979


      קטגוריה: גלידות ושרבטים

סגנון: פרסי (118 מתכונים פרסיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: קינוח
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
גלידה פרסית (ללא  ביצים)
 הקדמה
גלידה פרסית נקראת גם : " גלידת פרח וזמיר "
או Akbar Mashti שהיה מוכר הגלידה הראשון בטהרן ,
או סתם פשוט " גלידת זעפרן " .
ניתן לאכול גלידה פרסית עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם איטריות .
 החומרים הדרושים
4 כוסות חלב
¾ כוס סוכר
4 כפיות אבקת סחלב
¼ כפית חוטי זעפרן ,
מהולים ב- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) ,
או מי ורדים רגילים .
½ כוס שמנת מתוקה

לקישוט :
2 כפות שבבי פיסטוק קלוף
 אופן ההכנה
1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
4 . מורידים מהאש .
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .
6 . מקררים שעתיים . מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.
8 .מגישים בין 2 ופלים עגולים .



 מוגש מאת
אלטעזאכן1979

בתאריך 10/05/09

33 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 5374מתחילת השבוע: 6
בחרו למועדפים שלהם: 2מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר