פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
תרכיז חלב שקדים רוזטה תוצרת בית       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 750 CC
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: השרית שקדים 8 שעות
      קטגוריה: צמחוני, משקאות וקוקטיילים, מוסים וקרמים, גלידות ושרבטים, מיוחדים, ללא גלוטן, פסח, ט"ו בשבט, שייקים, שבועות, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי בריאות, צעד אחר צעד, מאכלי עדות

סגנון: טוניסאי (34 מתכונים טוניסאיים)
רמת קושי: קל
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
תרכיז חלב שקדים רוזטה תוצרת בית
 הקדמה
משקה שקדים אופייני למטבח התוניסאי, מוגש בדרך כלל בשמחות.
לטעמי נהדר להגישו בעיקר בימי הקיץ החמים.
מכינים את השקדים כתמצית מרוכזת הנמזגת לכוס ומוסיפים לה מים קרים.
המשקה המתקבל דומה לחלב וטעמו וריחו מרעננים מאוד.
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
¾1 כוס (200 גר`) שקדים
6 כוסות מים מינרליים
¾3 כוסות סוכר
3 כפיות מי ורדים

 אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.משרים את השקדים במים חמים כ 8 שעות.
2.מסלקים את קליפות השקדים ומניחים בצלחת שטוחה.
3.טוחנים בבלנדר את השקדים עם כוס מים אחת.
4.מניחים את הבלילה על פיסת גזה או חיתול וסוחטים היטב את הנוזלים לקערה עמוקה.
חוזרים על פעולת הטחינה בממחה בתוספת 1 כוס מים פעמיים וסוחטים שוב אל קערת
הבלילה (שלוש טחינות עם שלוש כוסות מים - שלוש סחיטות).
5.מעבירים את מי השקדים הסחוטים אל סיר רחב. מוסיפים את שלוש כוסות המים שנותרו,
בוחשים היטב ומבשלים על אש נמוכה.
6.מוסיפים את הסוכר מי הורדים ואת תמצית השקדים ובוחשים היטב כ-15 דקות, עד שנוצר
קצף בנוזל. מסירים מייד מהאש.
7.מצננים היטב את משקה השקדים ויוצקים אל בקבוק גדול. שומרים במקרר.




 הערות

מומלץ = 3 כפיות סירופ לכוס גבוהה עם הרבה קרח ומים


(מומלץ להחליף המים בכוס בחלב מעוקר 3% שומן)

מקור:בינו גבסו
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 18/05/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 18359מתחילת השבוע: 23
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 4 התגובות
avatar
מישאל_פומפיאנסקי: נכון לכוס המשקה ולא לתרכיז!!!!
18/05/2009 17:27
avatar
השף הלוהט: ואי ואי ואי זה מרענן אתה מזכיר לי את הבית בקיץ
19/05/2009 19:06


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר