פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מפרום בנוסח מסעדת כרמל       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: כ 20 קציצות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפיה: 30 דקות
      קטגוריה: מתאבנים, בשר, ירקות, רטבים, ממולאים, תפוחי אדמה, מאכלים לילדים, מיוחדים, מתכוני סבתא, קציצות, צעד אחר צעד, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: טריפוליטאי (114 מתכונים טריפוליטאיים)
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
מפרום בנוסח מסעדת כרמל
 הקדמה
מפרום טריפוליטאי נוסח מסעדת כרמל
מאיה בוסקילה לוקחת את עינת ארליך למסעדת כרמל בכדי ללמוד כיצד מכינים מפרום
עם ירקות שורש
 החומרים הדרושים
חומרים לקציצות ולמפרום:
½ חבילת פטרוזיליה
1 קילו בשר בקר טחון בינוני
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 ביצים
2 כפות שטוחות של מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין לקציצות
½ כפית פלפל שחור.
מערבבים יחדיו את החומרים והתבלינים.
4-5 תפו"א גדולים מקולפים, מנוקים וממליחים מלח. מניחים בקערה למשך שעה
רכיבים לרוטב הציפוי:
כף וחצי רסק עגבניות
2 ביצים
3 כוסות מים
מערבבים היטב.
רכיבים לסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
½ כוס שמן.



 אופן ההכנה
אופן הכנת קציצות המפרום:
מקמחים על משטח קמח.
שמים שמן במחבת, כך שיכסה את המפרום.
מחממים את השמן, לוקחים את התפו"א, חוצים אותם כמו מניפה, (יוצאים בערך 2- 3 מפרום מכל תפו"א).
לוקחים את התערובות, ממלאים את התפו"א, מקמחים, טובלים את זה בבלילה של הציפוי המים והרסק ומטגנים בשמן, עד להשחמה טובה של המפרום.
במקביל לוקחים מהבשר כדורים, מקמחים, לוקחים לבלילה ומטגנים.
הכנת הסיר:
2 עלים של כרוב
3 עלים של סלרי
2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
4 גזרים חתוכים
2 בצלים גדולים חתוכים
1 חציל חתוך
מכניסים הכול לסיר שטוח עם מים וחצי כוס שמן.
מאדים את הירקות למשך 10 דקות.
מוסיפים:
½ כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
½1 כפות של אבקת מרק עוף
כף תבלין לקציצות.
מערבבים את הכול, נותנים 3-4 דקות רתיחה.
ואז מכניסים את הקציצות והמפרום לסיר של הירקות למשך כמה דקות על אש בינונית.





 הערות


מקור:מומי נפתלי מסעדת כרמל
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 18/07/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 19252מתחילת השבוע: 12
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר