פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
פוטטוס ציפס כמו במקדונלדס של אריאלה       מאת: מישאל_פומפיאנסקי



מישאל_פומפיאנסקי
מספר מנות: 4-6 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפיה: 45 דקות לערך
קטגוריה: מתאבנים, צמחוני, תפוחי אדמה, מאכלים לילדים, מיוחדים, מאפים מלוחים, צעד אחר צעד
סגנון: אמריקאי (211 מתכונים אמריקאיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
פוטטוס ציפס כמו במקדונלדס של אריאלה
 הקדמה
פוטטוס צ`יפס כמו במקדונלדס
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
2 ק"ג תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיונז
1 כפית סוכר
תבלינים: אבקת שום, פלפל שחור, פפריקה אדומה,
פפריקה חריפה או מעט צ`ילי גרוס, מעט כורכום ומעט זנגוויל או הל
(כמויות לפי הטעם. אני שמה כרבע כפית מכל תבלין ומוסיפה אח"כ לפי מה שיוצא.
זהירות עם המלח , כי אבקת הבצל די מלוחה).
 אופן ההכנה
להכנה ללא בישול מקדים :
1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה, כולל הקליפה. חתוכים כל תפוד לאורכו ואח"כ לפלחים עבים.
2. מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים למעט תפוחי האדמה.
נוצרת משחה סמיכה שניתן לדללה במעט מים אם צריך.
3.מושחים כל פלח תפ"א במשחה ומסדרים כל תפוד בתבנית.
4.אופים בחום בינוני- גבוה מעלות 200 למשך כ 45-60 דקות, עד שהפוטטוס מזהיבים יפה ונותרים רכים במרכזם , אך קריספיים בקליפתם.
לשיטה עם הבישול המקדים:
1.מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח למשך כ- 5 דק`.או דוקרים אותם בקליפתם
ומכניסים למיקרו ל 4 דקות ללא נוזלים
2.מחממים תנור ל- 200 מעלות על תכנית טורבו.
3.מערבבים את כל ייתרת החומרים בקערית קטנה.
4.מסננים ופורסים לשמיניות את תפוחי האדמה במסננת ומכניסים אותם לתבנית,
מוסיפים את תערובת המיונז והתבלינים ומצפים היטב מכל הצדדים.
5.אופים בערך 30-40 דקות, מערבבים בעדינות רבה את תפוחי האדמה מדי פעם.
תפוחי האדמה מוכנים כשהם שזופים היטב, רכים מבפנים וקליפתם קריספית.








 הערות
אם התפודים משחימים מדי מבחוץ, אך טרם התרככו במרכז, יש לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות עד ריכוך רצוי.





מקור:אריאלה פיקסלר אלון
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 22/08/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 56645מתחילת השבוע: 629
בחרו למועדפים שלהם: 12מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 7 התגובות
avatar
משתמש אנונימי: למה אתם לא מאפשרים להדפיס מתכונים ולמה הכתב קטן מאוד
15/07/2010 20:10
avatar
מיגל: התוספת האולטימטיבית שכל ילד ומבוגר אוהבים
20/10/2010 08:04


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר