פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
עוגת הפתעה עם אגוזים של השף ינאי מהצפון - מתכון מדהים!       מאת: kransh389


מספר מנות: 15
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפיה: 37 דקות בחום 165 מעלות
      קטגוריה: עוגות, מאכלים לילדים, מיוחדים, שוקולד, מאפים מתוקים, מאכלים לשבת

סגנון: צרפתי (236 מתכונים צרפתיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מנה: קינוח
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן

התאמת יין לאוכל: רוזה
 הקדמה
גם את החוויה הזו כדאי להעביר עם ילדים וזה יהיה כיף. ורצוי להזמין את מי שאוהבים מאד.
 החומרים הדרושים
220 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר עם אגוזים או פצפוצי אורז.
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים גדול רגיל
1 כוס אגוזי קליפורניה גרוסים גס
מעט מלח
קמצוץ קפה נמס מגורען
קליפה מעורבת של לימון ותפוז - חצי חצי
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות סוכר דמררה
1כוס +2 כפות קמח.
 אופן ההכנה
להניח סיר עם מים ומעליו סיר נוסף ועם האידוי החם מתפקדים
להכניס לסיר העליון את קוביות השוקולד,חמאה,סוכר ומייצרים תערובת אחידה ללא גושים.
מכבים את האש ומורידים את הסיר למשטח לצינון...אפשר להניח ע''ג כלי ובתוכו קרח.
שמים קורט מלח, קליפה מגוררת ,מיץ תפוז - לערבב היטב.
כאן צריך עזרה : אחד מערבב בקצב אחיד ושני מכניס לאט לאט את הביצים, אח''כ קמח,
אבקת אפיה - ולערבב בקיפול כדי להכניס את החומר ולאחד.
אז מוסיפים אגוזים וקפה. בתבנית מלבנית שמים בתחתית נייר אפיה מקופל כדי שתהיה שכבה כפולה. ויוצקים את התערובת, נותנים מכה עם התבנית ליציאת האוויר. מכניסים לתנור שחומם...
תנסו להגיע ל...165 מעלות ול 37 דקות , לצנן היטב, לכסות ולהכניס למקרר.
לחסרי הסבלנות יש לחכות 4 שעות ולבעלי הסבלנות לפני הפייב או קלוק להוציא את העוגה חצי שעה לפני ההגשה,לחתוך לקוביות גדולות,לפזר אבקת סוכר ולהנות.את אבקת הסוכר אפשר לפזר על צלחת כהה ואז להניח את העוגה. נהדר עם שתיה חמה ביום סתוי וחורפי כאחד. המלצה מעניינת: להכין או חצי כוס שוקולית עם המסת שוקולד כ 8 קוביות או לקחת סירופ שוקולד כמו לפנקייק ואיך שהעוגה יוצאת עם כפית זולפים מעט בכל שטח העוגה.
היא תתקרר ויחד עם זאת תהיה מעט לחה מה שתעשה אותה מעניינת מאד.



מקור:השף ינאי מהצפון
 מוגש מאת
kransh389

בתאריך 06/10/09

13 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 3875מתחילת השבוע: 6
בחרו למועדפים שלהם: 2מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 6 התגובות
avatar
משתמש אנונימי: סליחה...העוגה נעלמה לי מיום שישי עד מוצ''ש כולל מלחמה ומריבה של אחים.יש עוגות שבמקום שלום מטריפות את החושים....אהרוני? להזמין מהר!
17/10/2009 20:52
avatar
משתמש אנונימי: הכנתי הבוקר את העוגה ולפני שעה היו אצלי אורחים שפשוט...התענגו על העוגה,תודה לשף ינאי על המתכון -אם יהיו חידושים נשמח להכין.
22/02/2010 22:30


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר