פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
צלי בשר פרסי (רורמה סבזי )       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 4-5
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפיה: כשעתיים
      קטגוריה: בשר, ירקות, תבשילי קדרה, מאכלים לילדים, מיוחדים, פסח, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: פרסי (118 מתכונים פרסיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
צלי בשר פרסי  (רורמה סבזי )
 הקדמה
"רורמה סבזי" זה מתכון פרסי שמאד מזכיר את החורש סבזי.
"רורמה" פירושו "צלי" ו"סבזי" פירושו "ירק" וזה אכן צלי בשר
מבושל עם המון המון ירק ורוטב לימוני משגע!
בנוסף לכל החגיגה הזו שבסיר מתווספת שעועית אדומה או לוביה,
שעושה נעים לעין וטעים לחיך.
 החומרים הדרושים
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 קילו בשר בקר (מס` 5) חתוך לקוביות לא גדולות
4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים (שמתי 3)
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוף
צרור עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור עלי חילבה (שמבלילה) קצוצים - אני לא שמתי
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
מיץ מ-3 לימונים
חצי כוס לוביה או שעועית אדומה יבשה - מושרית לילה ומסוננת.
 אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים כוס מים ואת הלימונים המיובשים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ערבעים דקות.
2. מוסיפים את העשבים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים על אש גדולה 6 דקות, עד שהעשבים מתרככים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
3. מוסיפים את הלוביה ומבשלים עוד 40 דק` או יותר (יש לבדוק אם השעועית או הלוביה התרככו כפי שאתם אוהבים ולהמשיך או להפסיק את הבישול בהתאם).
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דק`.
5. טועמים ומתקנים תיבול.

אמור לצאת תבשיל בשר עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.
את הלימון הפרסי אפשר לזרוק למרות שהפרסים אוהבים ללעוס אותם להנאתם.




 הערות









                       


                    


 


 



מקור:גיל חובב "אוכל של סבתא" צילום וכתיבה CooknBake http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1572277
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 31/10/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 31325מתחילת השבוע: 28
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר