פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
נוגט שקדים מרוקאי - ז'אבן בלוז       מאת: אלטעזאכן1979


      קטגוריה: צעד אחר צעד

סגנון: מרוקאי (308 מתכונים מרוקאיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: קינוח
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
נוגט  שקדים  מרוקאי  -  ז
 הקדמה
ז'אבן בלוז הוא " נוגט שקדים מרוקאי " שאותו נהוג להגיש בחג " המימונה "
במוצאי פסח על ידי יהודי מרוקו .
 החומרים הדרושים
1 קילוגרם אבקת סוכר
1 וחצי כוסות מים
2 חלבונים
1 כוס סוכר
½ כפית גומי ערבי / מסטיקא
¼1 כוסות שקדים מולבנים וקלויים


לקישוט :
----------
אגוזי מלך ושקדים
 אופן ההכנה
1 . שמים את האבקת סוכר בצלחת עמוקה, מוסיפים מים ובוחשים היטב.

2 . מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה מאוד
במשך חצי שעה עד לקבלת סירופ סמיך .

3. לאחר מכן מצננים.

4. בקערה רחבה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה רבע כוס סוכר

5. מקציפים עד שמיתקבל קצף סמיך ויציב.

6. מערבבים את הגומי הערבי או המסטיקא עם 2 כפות סוכר .

7. מוסיפים לסירופ סוכר תוך כדי בחישה כף אחרי כף מתוך קצף החלבונים.

8. בוחשים עד שהכל הופך להיות לבן וקשה.

9. מוסיפים את השקדים הקלויים ומערבבים היטב.

10. יוצקים את כל התערובת לתוך קערת הגשה עמוקה.

11. מעטרים את הקערה באגוזי מלך ושקדים



חג שמח ובתאיבון !



מקור:פסקל פרץ - רובין
 מוגש מאת
אלטעזאכן1979

בתאריך 06/04/10

33 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 5664מתחילת השבוע: 6
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר