פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מרק ארטישוק ירושלמי תענוג       מאת: kransh389


מספר מנות: 4-6
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: 50 דקות
      קטגוריה: מתאבנים, מרקים, מיוחדים

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: ראשונה
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן

התאמת יין לאוכל: יין לבן יבש
 הקדמה
זה היה בסוף הקיץ,בארוחת צהריים, הוכן המרק המדהים הזה - שאחרי הצלחת השנייה ממנו והמחשבה לרוץ לתחרויות - אתם תיהנו יותר.
 החומרים הדרושים
500-700 גרם ארטישוק ירושלמי (תפוח אדמה ירושלמי)
1 כרישה
1 בצל גדול
4-5 שיני שום
צרור קורנית (טימין)
5 פטריות שמפיניון
מעט עשבי טיבול(פטרוזיליה וכוסברה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מלח במידה
 אופן ההכנה
1. לקלוף ולשטוף את הארטישוקים ולחתוך כ"א ל 3 חתיכות.ולשים בצד
2. לקלוף ולשטוף את הכרישה ולחתוך לרבעים ולפרוסות דקות.
3. את הבצל לחתוך לרבעים ולפרוסות, את השום לקלוף ולחתוך לפרוסות.
4. בסיר עם מעט שמן זית לאדות את הבצל,כרישה,ארטישוק,שום ,פטריות ותבלינים-עד ששקוף.
5. להוסיף 5 וחצי כוסות מים ולתקן תיבול.
6. כשהארטישוק רך מוסיפים את השמנת עד לרתיחה.(לבדוק אם צריך עוד חצי כוס מים)
7. אפשר להגיש עם קרוטונים - אך המרק "הורס" בלי להוסיף לו דבר.
8. יש בעברית מילה כזו...תענוג..באיטלקית...בליסימו? ובאנגלית דלישס ?



מקור:מקצועי
 מוגש מאת
kransh389

בתאריך 24/08/11

13 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 2710מתחילת השבוע: 3
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר