פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מרק פטריות קטיפתי מוגש בקערת לחם       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 2 מנות
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: 35 דקות
      קטגוריה: מתאבנים, מרקים, צמחוני, ירקות, תפוחי אדמה, מאכלים לילדים, מיוחדים, ט"ו בשבט, שבועות, מתכוני סבתא, ראש השנה, מאכלי בריאות, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: איטלקי (734 מתכונים איטלקיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
מרק פטריות קטיפתי מוגש בקערת לחם
 הקדמה
כמה שזה טעים מרק פיטריות עבה וקרמי בתוך קערת לחם
 החומרים הדרושים
1 כוס פטריות קצוצות עבה פורטבלה
1 כוס פטריות קצוצות עבה יער
2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות עבה
2 תפוחי אדמה קצוצים לריבועים
1 שן שום, טחון
1 כוס בצל קצוץ צהוב
1 כפית טימין יבש טימין
1 כוס חמאה
1/4 כוס קמח
3 כוסות ציר עוף או ירקות (מאבקה)
1 כוס חלב או שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כיכרות לחם עגולות צרפתית, איטלקית או שאור
או לחם אפוי בבית
ללחם-
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
 אופן ההכנה
1.בסיר מרק על להבה בינונית, להמיס על שתי כפות החמאה. מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד שהם רכים שקופים, כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חמש דקות בערך.
2. מוסיפים עוד שתי כפות חמאה וכל הפטריות(ובאם משתמשים בתפו"אד). מערבבים היטב ומטגנים עד שהפטריות רכות ומיציהם שוחררו לתבשיל כחמש עד עשר דקות
3. בעזרת מרית עץ לדחוף את הירקות לצד הסיר, ומוסיפים את 1/4 כוס הקמח ויתרת החמאה הנותרים. מערבבים ומשלבים את החמאה עם הקמח לעיסה אחידה.
מערבבים את התערובת, תוך בחישה מתמדת, במשך כחמש דקות.
4.מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש,
5.מוסיפים את החלב או השמנת תוך ערבוב. אין לאפשר למרק לרתוח לאחר הוספת החלב/שמנת. מבשלים כ 30 דקות עד שתפו"אד מתרכך
6.מוסיפים טימין טרי, ופלפל שחור ומלח (אין להוסיף מלח באם ציר המרק מאבקה).
7.לוקחים כיכר לחם ובעזרת סכין משוננת מנסרים את החלק העליון של כיכר הלחם.
8.דוחפים הסכין בעדינות למעלה, לכיוון הצד, בזווית. ובאמצעות תנועה ניסור, לחתוך את פנים הלחם בסיבוב החוצה. בעזרת הידיים, מוציאים את תוכן הלחם העודף מתוך הקערה
9.ממלאים את תוכן הלחם עד 3/4 במרק מגישים חם

להכנת הלחם הביתי -
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר



 הערות







מקור:http://kitchen--alchemist.blogspot.com/2010/11/homemade-cream-of-mushroom-soup-in.html
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 21/11/11

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 12106מתחילת השבוע: 16
בחרו למועדפים שלהם: 3מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
נדיה: וואהו אני חוזרת היום הביתה ומכינה את המרק והקעריות לארוחת ערב זה נראה מדהים אוי לך מישאל באם לא יצא כמו שנראה !!!
21/11/2011 13:51


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר