פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
צלי עגל עם פטריות בסיר לחץ       מאת: amitsur


מספר מנות: 6-8
זמן הכנה: כ-½ שעה
זמן בישול/אפיה: 1 שעה
      קטגוריה: בשר, ירקות, מיוחדים, צעד אחר צעד

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן

התאמת יין לאוכל: יין אדום יבש
צלי עגל עם פטריות בסיר לחץ
 הקדמה

צלי עסיסי ורך עם רוטב חום סמיך מעורר תיאבון. מה עוד צריך?
מומלץ להשתמש בבשר צלי עגל של "עגל הגולן".
 החומרים הדרושים
½1 ק"ג בשר עגל לצלי ("עגל הגולן" קפוא)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
½ כפית מלח דק
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות "קנור"
½1 כוסות מים
1 קובייה "ניחוח צלי" של "קנור"
½ כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)
 אופן ההכנה
להפשיר את הבשר במקרר לפחות 24 שעות עד שהשכבה העליונה רכה למגע.
להוציא מן המקרר ולחתוך לאורך הגוש ואח"כ לחתוך כל חצי לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ.
לטגן את הפרוסות במחבת עם שמן הזית 2-3 דקות מכל צד ולהוציא לצלחת עם נייר סופג. לחתוך את הבצל לקוביות או פרוסות דקות ולטגן , עד שקיפות , באותו השמן שבו טוגן הבשר. לחתוך מן הפטריות את הקנים ולפרוס לפרוסות דקות. להוסיף לבצל במחבת לערבב ולטגן 2 -3 דקות. להעביר את הבשר לסיר לחץ ולהוסיף את הבצל והפטריות. לגרד קובית ניחוח צלי לסיר ולהוסיף יין ומים ואבקת מרק פטריות. לתבל במלח פלפל פפריקה וקארי . לערבב בסיר ע"י הרמה וסבוב . לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה. להעביר את סיר הלחץ לאש הקטנה ביותר כך שתמשך הרתיחה העדינה .
לבשל במשך 1 שעה . לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את הסיר. לתת להתקרר כ-5 דקות ולהגיש עם תוספת חמה. (תפוחי אדמה פירה או אורז לבן).
בתיאבון !



מקור:מקורי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 15/02/15

718 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 2221מתחילת השבוע: 18
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר