פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
לזניה סיציאלנית       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


      קטגוריה: מתאבנים, ירקות, פסטות, אטריות, גבינות, מיוחדים, מאפים מלוחים, בצקים, מתכוני סבתא

סגנון: איטלקי (734 מתכונים איטלקיים)
לזניה סיציאלנית
 הקדמה
לזניה אל סיציליאנה- מעדן מעדן השילוב של העגבניות עם המוצרלה והעגבניות
מנה יפה וצבעונית כדאי להתאמץ כמהה
 החומרים הדרושים
החומרים:
עלי לזניה, רצוי בצק טרי. רצוי להכין בבית בקלי- קלות.
אין ניתן לרכוש אני מעדיף של ברילה
בצק ללזניה
החומרים
2 כוסות קמח
3 ביצים
1 כף מים
1 כפית שמן
½ כפית מחוקה מלח
חומרים
כ- 1/2 ק"ג גבינת מוצרלה או גבינה צהובה שמנה, מגוררת
לרוטב:
1 קופסה עגבניות מקולפות
2-3 פלפלוני צ'ילי
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טרי
1/2 כפית אורגנו
גבינת פרמזן מגוררת
מלח
 אופן ההכנה
אופן הכנת דפי לזניה
לקערה מוסיפים את החומרים )חוץ מהקמח( ומערבבים מעט.
להוסיף בהדרגה ותוך כדי לישה את הקמח. )אם צריך מוסיפים עוד קצת
קמח(
הבצק צריך להיות חלק ולא דביק.
לאחר לישת הבצק, עוטפים אותו בניילון ומכניסים למקרר לכמה
שעות.
מוציאים מהמקרר מקמחים משטח עבודה או את מכונת הפסטה ומתחילים
לרדד את הבצק דק מאוד.
לפתיחה במערוך – להכין מערוך צר וארוך ולקמח אותו כל הזמן
כך שהבצק ייפתח קל וטוב יותר.
לפתיחה במכונת פסטה – לקמח מעט את הפנים של המכונה, ז"א
היכןשמכניסים את הבצק, כך ייפתח טוב יותר ולא יידבק
למכונה.
לפתוח הבצק לעלה דק מאוד שאותו אנחנו צריכים לחתוך כעלים
רחבים
מתכון הכנת הלזניה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את השום בשמן הזית.
מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים לשמן הזית.
ממליחים, מוסיפים את הפלפלונים הקצוצים ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מורידים מן האש.
לוקחים חצי כוס מן הרוטב ושופכים לתבנית פיירקס
מכסים את תחתית התבנית בעלי לזניה, מפזרים מעל גבינה מגוררת וכמה
עליבזיליקום
וחצי כוס נוספת של רוטב העגבניות.
מוסיפים שכבה נוספת של עלי פסטה, ושוב גבינה, בזיליקום ורוטב.

יוצרים כך 3 עד 4 שכבות.
דואגים לכסות את הכל ברוטב ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל-02
דקות.
5 דקות לפני סיום האפייה מגרדים מעל גבינת פרמזן.
עצות להכנת הלזניה
אם משתמשים בעלי פסטה יבשים, יש לבשל אותם כ- 8-9 דקות לפני
שמשתמשיםבהם בפסטה.
עניין התייבשות העלה העליון.
כאשר מכניסה את הלזניה לתנור, רצוי להשאיר כחצי כוס מהרוטב ומעט
מן הגבינה המגוררת. כ- 5 דקות לפני סיום האפייה, מוציאים את הלזניה
מהתנור,מפזרים עליה רוטב וגבינה ומכניסים שוב לתנור לסיום
האפייה.




מקור:סיציליה איטליה
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 14/09/05

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 15782מתחילת השבוע: 13
בחרו למועדפים שלהם: 16מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר