פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
חמין חיטה תפוא"ד ועוף בטעם מעושן - מדהים       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: כל הלילה
      קטגוריה: מאכלי עוף, בשר, תבשילי קדרה, תפוחי אדמה, מיוחדים, מתכוני סבתא

סגנון: ישראלי (1405 מתכונים ישראליים)
אופן ההכנה: תבשיל קדירה
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
חמין חיטה תפוא"ד ועוף  בטעם מעושן - מדהים
 הקדמה
החורף בא עלינו לטובה
חמין קל משהו מהחמין הרגיל וטעים טעים בניחוח מעושן
 החומרים הדרושים
2-3 כוסות של חיטה
תפוחי אדמה קטנים, שניים לכל סועד בערך
ביצים, אחת לכל סועד
ירכיים עוף כמספר הסועדים או קצת יותר
100 ג"ר אווז מעושן או זנב הודו מעושן
מלח גס,
פלפל גרוס עבה
שמן לטיגון
6 שיני שום מעוכות
4 כפות סוכר (לקרמל)
 אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.רוחצים את החיטה ומנקים
2.בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בו עד להזהבה את נתחי העוף
3.קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לעוף שכבר הזהיב
4.מוסיפים לסיר את החיטה וממלאים מים עד כדי כיסוי
5.מוסיפים מלח ותבלינים, ומערבבים
6.מביאים לרתיחה, מוסיפים הקרמל (סוכר מושחם ראה בהמשך) מנמיכים את
הלהבה ומבשלים כ -30-40 דקות
7.שוטפים את הביצים (יש המעדיפים קודם להרתיח אותן בנפרד, אבל אין חובה ) ומוסיפים לסיר
8.מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור.
לפני שהולכים לישון מורידים את החום ל - 100-120

כשקמים, ישר רצים לבדוק את הסיר בתנור. םם יש על פני התבשיל עדיין מעט נוזלים שמנוניים - זה יופי. אם לא, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, ומחזירים לתנור.




 הערות
סוכר מושחם קרמל = במחבת או סיר קטן מטפלון שמים את הסוכר מוסיפיםכף שמן ומבשלים עד הזהבה עמוקה (זהירות עם השחים מדי סימן שנשרףוטעמו יהיה מריר) בקיצור דבש עם טון אחד יותר
מקור:ישראלי
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 16/12/05

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 10570מתחילת השבוע: 8
בחרו למועדפים שלהם: 9מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
ronitd: טעים מאוד וקל להכנה. מומלץ לימים קרים.
29/12/2009 15:41


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר