פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
דג סלמון אפוי ברוטב שמנת חרדל       מאת: amitsur


מספר מנות: 4
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפיה: 12 דקות
      קטגוריה: דגים

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
דג סלמון אפוי ברוטב שמנת חרדל
 הקדמה
דג סלמון הוא דג עדין ואיננו מצריך אפיה או בשול ממושכים - אחרת המרקם העדין שלו יהרס.
העיקר בהכנת הדג המוגשת להלן הוא הטיפול הנכון והתיבול העדין.
 החומרים הדרושים
פילה דג סלמון קפוא (השתמשתי בחצי מן האורך - כ 25 ס"מ)
1 שמנת לבישול ("השף הלבן" 15% )
1 כפית גדושה, חרדל דיז'ון חריף
4 כפות שמיר טרי קצוץ דק (או עירית קצוצה דק)
1 כפית מחוקה, אבקת מרק עוף ("קנור")
מעט פלפל שחור טחון טרי
 אופן ההכנה
מפשירים את הדג במקרר למשך הלילה . למחרת שוטפים במים ומקלפים את העור בסכין חדה בזהירות (לשמור על הדג שלם).
מחממים את תנור ל 200°c ובינתיים מכינים את הרוטב.
בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את השמיר(או העירית הקצוצה) ,החרדל , אבקת מרק העוף ומעט פלפל טחון טרי. בוחשים כל הזמן לתמיסה אחידה ונזהרים לא להרתיח. כאשר מופיעות הבועות הראשונות בשוליים- לכבות את האש. בשלב זה אפשר לחתוך את הדג למנות - במקום לאחר הקרור (הצעה של M73 , תודה).
יוצקים חצי מן הרוטב לכלי פיירקס (25X15X4 ס"מ) ועל הרוטב מניחים את הדג המקולף מן העור (או את פרוסות הדג החתוך, זו ליד זו) מכסים את הדג (או פרוסות הדג החתוך) בשארית הרוטב ,כך שיכוסה כולו.
אופים בתנור (במצב טורבו) במשך 12 דקות בדיוק! ומוציאים לקרור על רשת מתכת.
לאחר קרור של 5 דקות - חותכים (אם נאפה כדג שלם) ומגישים.
אפשר להגיש עם אורז לבן או ת"א (פירה) ולהשתמש בחלק מן רוטב על התוספת.
בתיאבון!



 הערות

אפשר להשתמש ברוטב הנ"ל גם לסטיק סלמון (פרוסות דג סלמון חתוכות בניצב לשידרת הדג)


במקרה זה אין מורידים את עור הדג או מוציאים עצמות - פעולה זו תקלקל את הצורה היפה של הפרוסות. זמן האפיה איננו משתנה.


(שנויים קלים בתיבול ובחיתוך הדג , נעשו עפ"י הצעת M73  , תודה )


 

מקור:עצמי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 22/02/06

718 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 41075מתחילת השבוע: 41
בחרו למועדפים שלהם: 26מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 9 התגובות
avatar
m73: הנה הרשמים שלי לאחר ההכנה: 1. שמתי ½ כפית ועוד טיפטיפה של חרדל דיז'ון - וזה בהחלט מספיק, כפי שחשבתי - טעם דומיננטי מדי. 2. במקום שמיר שמתי עירית טרייה קצוצה - לדעתי הרבה יותר מתאים וטעים במקרה הזה. 3. בפעם הבאה, אוריד גם מכמות אבקת המרק ובמקום אתבל בקורט מלח. 4. את הדג חתכתי מראש לפרוסות ולכן ויתרתי על שלב הקירור על גבי הרשת. 5. בזמן ההגשה הזלפתי על הדג את משקעי הרוטב שנותרו בתבנית וקישטתי בעוד עירית טרייה קצוצה. בסך הכל יצא לא רע בכלל - טעים.
20/11/2007 07:29
avatar
amitsur: תודה על הערותיך. השנויים שהצעת הוכנסו במרשם (עם ציון קרדיט עבורך). אשמח תמיד לקבל בקורת בונה.
20/11/2007 08:00


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר