פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
חזה עוף מתובל - בסיר לחץ       מאת: amitsur


מספר מנות: 4
זמן הכנה: כ-חצי שעה
זמן בישול/אפיה: 20 דקות
      קטגוריה: מאכלי עוף

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
חזה עוף מתובל - בסיר לחץ
 הקדמה
כבר נמאס לנו להכין שניצל עוף - או איננו רוצים יותר עוף מטוגן -
הנה פתרון פשוט וקל ובנוסף לכל גם טעים.
 החומרים הדרושים
1 חבילה חזה עוף קפוא (כ-800 גרם)
½1 כוס יין לבן חצי יבש
3 שני שום
1 בצל בינוני
¼ כוס שמן זית כתית
1 כפית מחוקה כורכום
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה (הונגרית- רצוי)
1 קוביה "ניחוח צלי" של קנור
5 עלי דפנה קטנים
¼ כפית פלפל לבן
1 כפית עלי רוזמרין (קצוצים דק)
רוטב ברבקיו להשריית העוף (אני ממליץ רוטב BBQ מעושן מקורי)
 אופן ההכנה
חבילת חזה העוף מכילה 2 עד 3 "פרפרים"(חזה עוף פרוס על קרש החתוך נראה כפרפר)- להפשיר (רצוי במקרר יום קודם) לחלק כל יחידת חזה עוף ("פרפר")לשניים במרכזה לאורך.
לנקות גידים שומנים ,עצם -אם ישנה וסחוס אמצעי. את יחידות החזה הנקיות למרוח ברוטב ברבקיו ולהניח במקרר עד לפני הבשול.
בסיר לחץ פתוח - לצקת שמן זית ולחמם על אש גבוהה.
לקצוץ בצל דק ולהשחים בסיר תוך ערבוב.
לקלף את השום ולפרוס לרוחב לפרוסות - להוסיף לסיר כאשר הבצל התחיל להשחים לערבב בכף עץ.בכלי נפרד להוסיף את היין והתבלינים (קובית "ניחוח צלי" לגרד על פומפיה דקה לתוך היין. להוציא את העוף המושרה מן המקרר ולהוסיפו לסיר עם הבצל והשום המושחמים.
לערבב קלות (אפשר לנער את סיר הלחץ בתנועה סיבובית עם הרמתו מן האש).
להוסיף את תערובת היין עם התבלינים לתוך הסיר ולערבב.
העוף צריך להיות שרוי בנוזלים עד לגובה העוף (אם חסרים נוזלים - להוסיף מעט מים)
לסגור את סיר הלחץ , להביא לרתיחה ,להעביר לאש קטנה ולבשל 20 דקות.
בגמר הבישול - לשחרר לחץ אדים ע"י פתיחת השסתום. לפתוח מכסה כאשר אין יותר לחץ,ולהגיש חם. אפשר לקשט עם שארית הרוטב מן הסיר. (עודפים לשמור במקרר ולחמם בעת הצורך).
בתיאבון !



מקור:פתוח עצמי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 01/05/06

718 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 12089מתחילת השבוע: 1
בחרו למועדפים שלהם: 9מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 4 התגובות
avatar
amitsur: לבת שבע: לשמוש בסיר לחץ יש מסםר יתרונות: בשול בטמפרטורה גבוהה - בגלל לחץ גבוה - מקצר את זמן הבישול. אין צורך להוסיף נוזלים - הכמות המתאיידת דרך השסתום היא קטנה יחסית לכמות הנוזלים בסיר הלחץ. אפשר להכין את המתכון גם בסיר רגיל - יש להשגיח על כמות הנוזלים ולהוסיף מים (רותחים) אם חסרים נוזלים. להאריך את זמן הבשול יחסית לסיר הלחץ - פעם וחצי בערך- הנסיון יקבע. ממליץ בחום לרכוש סיר לחץ. עמי
29/05/2006 08:52
avatar
rama100: אני מבשלת הכל רק בסיר לחץ
יש לי שני סירי לחץ
זאת למדתי מאמי שתחיה בת 89
האוכל תמיד יותר טעים
ממליצה בחום
25/10/2007 08:39


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר