פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
עוף מוקפץ עם ירקות       מאת: amitsur


מספר מנות: 5-6
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: 20 דקות
      קטגוריה: מאכלי עוף

סגנון: סיני (174 מתכונים סיניים)
אופן ההכנה: מוקפץ
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
עוף מוקפץ עם ירקות
 הקדמה
זהו מאכל מהיר ובריא.
אפשר להכין מראש את המרכיבים - חתוכים .
לשמור במקרר ולהכין לפני הארוחה ממש תוך כ-10 דקות.
 החומרים הדרושים
1 חבילה חזה עוף צעיר (כ-800 גרם) - אם קפוא - רצוי להפשיר לילה קודם במקרר.
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף קוניאק
1 חלבון ביצה (החלק השקוף)
מעט זנגוויל מגורד דק (אפשר גם זנגוויל כבוש חתוך דק מאד)
מעט רוטב סויה (בהיר, בסיגנון סיני)
1 בצל קטן
1 פלפל ירוק בהיר
1 פלפל אדום לא חריף(או גמבה)
2 גזרים קטנים
שמן זית לטגון בהקפצה
מחבת ווק
 אופן ההכנה
להפשיר את חזה העוף לגמרי (או עוף טרי)
לנקות מגידים ושומנים מיותרים ולחתוך כל יחידת חזה ל 2 חלקים לאורך.
לחתוך בסכין חדה פרוסות רוחב בעובי כ-½ ס"מ.להכין משרה מהנוזלים (טריאקי, ווסטרשייר,קוניאק) לטבול את העוף החתוך בקורנפלור ואח"כ בחלבון הביצה ולערבב היטב. להוסיף את המשרה של הנוזלים ומעט זנגוויל - לערבב היטב ולהשרות במקרר לספיגת הטעמים - לפחות שעה. אם מתכוננים להכין את ההקפצה של העוף לפני הארוחה- העוף יכול להשאר בקרור גם למשך מספר שעות (יהיה טעים יותר אם יספגו הטעמים במקרר זמן רב יותר).
לחתוך את ראשי הפלפלים להוציא גרעינים ולשטוף במים. לקלף את הגזרים.
לחתוך את הירקות לרצועות דקות ("גפרורים") - לקלף את הבצל - לחתוך לשנים ואח"כ לחתוך לפרוסות דקות.
להשחים את הבצל במחבת ווק חמה עם מעט שמן זית- להוציא לכלי נפרד.
לטגן בהקפצה את כל הירקות 2 עד 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
להוציא לכלי עם הבצל המושחם - לערבב ולהוסיף מעט רוטב סויה בהיר.
לחלק את חתיכות העוף המתובלות לשלוש מנות ולטגן כל מנה בנפרד בהקפצה בווק עד שכל חתיכות העוף מלבינות ומתקבלים סימני השחמה קלים בשוליים.
לחזור על התהליך עד שגומרים להקפיץ את כל מנות העוף.
לערבב עם הירקות המוקפצים ולהגיש חם.
אפשר לשמור עודפי המנה במקרר במשך 3 ימים ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל.
בתיאבון!



מקור:עצמי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 25/05/06

718 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 3709מתחילת השבוע: 0
בחרו למועדפים שלהם: 4מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר