פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
כדורי דג גפילטע פיש (ללא עטיפת העור)       מאת: יעקב


מספר מנות: 10
זמן בישול/אפיה: 2 - 1,1/2 שעה
      קטגוריה: דגים

סגנון: פולני (101 מתכונים פולניים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: ראשונה
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
 הקדמה
המתכון יהודי פולני ואני מגיש אותו בדיוק כפי שאמא נהגה לעשות.
 החומרים הדרושים
1ק"ג דג קרפיון נקי + הראש
4, פרוסות חלה יבשה או לחם לבן ללא הקליפה
(בפסח במקום החלה כ- 8 כפות קמח מצה)
1 בצל בינוני מגורד בפומפיה גסה וסחוט
2 ביצים טרופות. 2 כפיות שמן.
2 כפות סוכר.

להכנת הציר
1 שורש פטרוזיליה קצוץ + 2-3 כפות שורש כרפס קצוץ.
2 עלי דפנה + 7-8 גרגרי פלפל אנגלי.
1 כף סוכר . מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 גזר חתןך לטבעות
3-4 כוסות מים.




 אופן ההכנה
לפלט את הדג (להפריד את הבשר מהעצמות) (למי שלא קשה להוריד גם את העור ואז
הקציצות יוצאות לבנות ויפות), להשרות היטב את הלחם במים ולאחר מכן לסחוט היטב, לטחון במטחנת בשר את הדג (ללא העצמות) עם הלחם הסחוט לקערה. להוסיף לתערובת את הבצל המגורד , את הביצים הטרופות, מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח , ופלפל שחור או לבן .

בסיר בגודל בינוני מרתיחים כ 3-4 כוסות מים עם ירקות השורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, סוכר. ואז: להרטיב ידיים ליצור קציצות יפות ולהכניס בעדינות לציר הרותח +הראש.
לבשל כ שעה וחצי עד שעתיים בסיר מכוסה על סף רתיחה. בתאבון....

יעקב.

אני אישית נוהג לבשל בסיר קטן לחוד את עצמות הדג( האידרה והסנפירים) ולאחר מיכן לסנן
ולהוסיף את הנוזלים לציר



מקור:האמא הפולניה שלי ז"ל
 מוגש מאת
יעקב

בתאריך 10/09/06

15 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 2443מתחילת השבוע: 4
בחרו למועדפים שלהם: 1מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר