פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מאפה פטריות חגיגי       מאת: amitsur


זמן הכנה: (ראה באופן ההכנה)
זמן בישול/אפיה: כ-30 דק'
      קטגוריה: פשטידות חלבי, מיוחדים, מאפים מלוחים, צעד אחר צעד

סגנון: -אישי- (2960 מתכונים -אישי-ים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: תוספת
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
 הקדמה
מאפה פטריות הנראה כמו עוגה וטעים כמו מעדן.
 החומרים הדרושים
לבצק:
1 מרגרינה "מחמאה"
3 כוסות קמח תופח מנופה.
1 שמנת תנובה ("שמנת של פעם").
1 חלמון ביצה.

למלוי:
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות (בערך 3 סלסלות).
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
1 כף אבקת מרק פטריות.
קורט מלח
שמן זית לטיגון.
 אופן ההכנה
בצק:
להכין בצק מכל חמרי הבצק לעיל. ללוש היטב (אפשר במג'ימיקס) ולחלק ל-2 מנות :
1/3 ו- 2/3 . את החלק הגדול (2/3) לרדד ולשטח כבסיס, בתבנית פיירקס בינונית, משומנת ומקומחת.
את החלק הקטן של הבצק (1/3) להכניס להקפאה ל- 3 שעות בערך.

המילוי:
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן זית עד שקיפות. לחתוך את הפטריות, בעזרת דיסקת פריסה במג'ימיקס,ולהוסיף לבצל המטוגן. לערבב ולהמשיך טיגון עוד כ-3 דקות.
לבסוף, להוסיף את אבקת מרק הפטריות , לערבב מעט, להוציא מן המחבת ולצנן.
לכסות עם תערובת הפטריות, את שכבת הבצק בתבנית.

לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
להוציא את הבצק המוקפא (1/3 המנה) מההקפאה ולגרד אותו לפרורים, בעזרת פומפיה גסה, על שכבת הפטריות שבתבנית, בצורה אחידה שתמלא את כל השטח העליון.

לאפות כ-30 דק'(180 מעלות) עד שהפרורים מקבלים גוון שחום יפה.
לקרר מעט ולחתוך מספר מנות רצוי ולהגיש.
בתיאבון.





 הערות

אפשר להכין את המאפה יום קודם לאירוח ולשמור במקרר. לפני ההגשה - לפרוס ולחמם במיקרוגל


 את מספר המנות הרצוי (בצורה זו החתוך יוצא נקי ויפה יותר להגשה).

מקור:אורה זמיר
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 23/01/07

718 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 2783מתחילת השבוע: 1
בחרו למועדפים שלהם: 2מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר