פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
לחמניות שמרים מתוקות (בולעצ'קס)       מאת: Anonymous


מספר מנות: 10
זמן בישול/אפיה: 0.45
      קטגוריה: לחמים ולחמניות, מתכוני סבתא

סגנון: רוסי (75 מתכונים רוסיים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מטבח: חלבי
כשר: כן
לחמניות שמרים מתוקות (בולעצ
 הקדמה
לחמניות שמרים רכות ומתוקות של סבתא (ממוצא רוסי), נמסות בפה. עם קצת קינמון .
 החומרים הדרושים
3 כוסות קמח לחם לבן
½ כפית מלח
20 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
¾ כוס חלב חמים
1 ביצה טרופה
50 גרם חמאה מומסת

לזיגוג:
2 כפות סוכר
4 כפות חלב

אופן הכנה:
לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח. להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בקרס לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הקרס.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה שעה וחצי-שעתיים. ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק. להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולפחוס אותם מעט באצבעות. לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה. לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-20-15 דקות עד שיתעגלו וישחימו יפה.
לזיגוג: להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והחלב. לבשל עוד כ-2 דקות. להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו) ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.

סמדרWALLA

הערות:
אז ככה, סמדר מפורום WALLA היא האורים והתומים בעיני בכל הקשור לאפיית לחמים. היא מפליאה לעשות וכל מתכון שלה שווה שווה. תאמינו לי פשוט נכס.כדאי לכם להציץ "ולהפגע"....הפעם נתנה לחמניות מתוקות מ-ד-ה-ימ-ו-ת, שהן אוייב אמיתי בבית....אבל הכנתי (תירוץ טוב - באים אורחים) אז הנה המתכון, התמונה וקישור להודעה המקורית של סמדר.

מקור המתכון:
סמדרWALLA

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 אופן ההכנה
לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח. להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בקרס לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הקרס.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה שעה וחצי-שעתיים. ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק. להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולפחוס אותם מעט באצבעות. לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה. לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-20-15 דקות עד שיתעגלו וישחימו יפה.
לזיגוג: להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והחלב. לבשל עוד כ-2 דקות. להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו) ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.



 הערות
אז ככה, סמדר מפורום WALLA היא האורים והתומים בעיני בכל הקשור לאפיית לחמים. היא מפליאה לעשות וכל מתכון שלה שווה שווה. תאמינו לי פשוט נכס. כדאי לכם "ולהפגע" הפעם נתנה לחמניות מתוקות מ-ד-ה-ימ-ו-ת, שהן אוייב אמיתי בבית....אבל הכנתי (תירוץ טוב - באים אורחים) אז הנה המתכון, התמונה וקישור להודעה המקורית של סמדר.

מקור:סמדרWALLA
 מוגש מאת
Anonymous

בתאריך 29/10/04

544 מתכונים נוספים



[ניהול ספר אישי]
סך הכל צפיות: 24159מתחילת השבוע: 45
בחרו למועדפים שלהם: 34מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
אגם ליאל: הלחמניות נראות מצוין אני מניחה שגם הטעם, השאלה היא אם אני רוצה לעשותן פרווה ושהטעם ישאר היתכן?
07/06/2007 14:15
avatar
אגם ליאל: הכנתי את הלחמניות להנאתי אך גם התאכזבתי מאוד, הם לא מתוקים וממש מלאים בטעם של חמאה לא טעים
19/06/2007 19:12


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר