פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
סופריטו עוף של נונה רג’ינה.       מאת: גן-עדן


מספר מנות: תלוי במספר נתחי העוף
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפיה: שעות...
      קטגוריה: מאכלי עוף, מאכלי עדות

סגנון: ספרדי (188 מתכונים ספרדיים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
 הקדמה
זה העוף שסבתי רג'ינה היתה מכינה. כל הטריק הוא בישול איטי וארררררוך ארוך.
 החומרים הדרושים
עוף בכמות הנדרשת. (אני משתמשת בכרעים בלבד) רצוי מאד להשתמש בנקבה טריה.
אבל גם זכר קפוא יצלח. בחיים כמו בחיים.
מלח
לימון
כורכום
אפשרות: הל, מסטיקא
 אופן ההכנה
לסיר רחב שיכיל את כל העוף בנוחות בשכבה אחת, יוצקים שמן לגובה של חצי ס"מ.
מניחים את העוף על השמן ומפזרים מלח על פי הטעם ועוד טיפ טיפה.
מטגנים עם מכסה סגור עד להשחמה מצד אחד. כששחום מלמטה, הופכים לצד שני.
יש לשים לב שהעוף נדבק לתחתית ואסור שהעור יקרע!!!
אז יש שני פתרונות לבעיה. האסכולה הראשונה דוגלת בהוספת מיים לסיר, ואני שייכת לאסכולה השניה, לפיה, מרטיבים מטלית היטב, ומניחים את הסיר הלוהט כשמכסהו סגור, על המטלית הרטובה . זה משחרר כל הדבקה.
הפכנו את העוף, ומטגנים מצד שני. מכסה סגור.
עכשיו צריך המון סבלנות. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך כשעתיים , תוך הקפדה על הוספת מים כל הזמן. שלא יתייבש.
בזמן שמתבשל, פורסים ציפסים גסים מתפוחי אדמה ומטגנים אותם לחום כהה. לא שרוף אבל חום.
יש לתזמן את הטיגון כך שכשהמחזור הראשון יהיה מוכן - השעתיים בדיוק נגמרו.
ואז, מוציאים את העוף מהסיר לצלחת. מקרצפים את תחתית הסיר מהטעים טעים הזה, שנדבק, ודואגים שיתערבב ברוטב. מוסיפים מים ומיץ מלימון אחד, וכן כפית גדושה של כורכום ומעט מלח.
ניתן להוסיף תרמילי הל ומסטיקא, אבל זה טעם אחר.
מרתיחים את הרוטב שבסיר, ודואגים שכמות הנוזל תוכל לכסות את הצ’יפסים והעוף גם יחד. משליכים לרוטב את הצ’יפסים הלוהטים. מניחים חזרה את העוף. בודקים שמכוסה בנוזל. ושוב על אש קטנה לפחות לשעה. צריכים להשאר מעט מאד נוזלים בסיר.
מגישים על אורז לבן, עדיף באסמטי.



מקור:נונה רג'ינה
 מוגש מאת
גן-עדן

בתאריך 24/03/07

156 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 3631מתחילת השבוע: 1
בחרו למועדפים שלהם: 0 



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 6 התגובות
avatar
גן-עדן: כדרכם של מתכוני סבתא, הכל בלי מידות. אני נותנת קרדיט לקורא האינטליגנטי, שכפי שלא ניתנה כמות העוף המדוייקת - התלויה במספר הסועדים, ידע לחשב את כמות תפוחי האדמה לצ'יפסים. ובכל זאת, אם אתה ממש לוחץ, אז בערך 2 תפוחי אדמה לסועד. החשוב הוא דרך ההכנה והבישול האיטי. אגב, מתגובות שקיבלתי, חוסר הנתון הזה ממש לא הפריע להצלחת התבשיל. נסה, ואז אשמח לקבל הערותיך. (אותו הדבר לגבי ההערה שלך למתכון הקאהי)
28/11/2007 18:54
avatar
אלטעזאכן1979: " מסטיקא " זה לא " גומי ערבי " ואין שום קשר אליו ! .מסטיקא זה תבלין שמייצרים אותו מתוך השרף של עץ אלת המסטיק והוא תבלין נדיר וגם יקר נורא שעולה 16 שקל ל- 10 גרם .הוא משמש גם לרפואה , לחומרי גלם לתעשיה , ובעיקר למאכלים מזרחיים .גם מכינים ממנו גלידות מסטיק ורחת לוקום .
07/03/2010 00:50


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר