הוראות הכנה
מרכיבים
לעטיפה:
חצי קילו סולת
כפית מלח
כוס ורבע מים פושרים
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
או 4 חתיכות חזה עוף פרוס קצוץ או טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
או 4 גבעולי כרפס עלים קצוץ או שניהם ביחד
2 בצלים וקצוצים
כפית בהרת של קובה
רוטב:
2 סלק מקולף ופרוס דק לחצאי עיגול
בצל אחד קצוץ
1 לימון סחוט
3 כפות רסק עגבניות
קורט מלח ופלפל
1 כף אבקת מרק עוף
2 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
1כף סוכר
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
לבצק העטיפה:לשים בקערה את הסולת ולשפוך עליה כוס ורבע מים פושרים (נא לדייק) ולערבב ביחד ולהניח לרבע שעה בצד לאחר מכן להוסיף מלח כפית וללוש שוב .מתקבל בצק שחבל על הזמן לא נפתח ונעים למגע.
למרק:לשים מעט שמן בסיר גדול ושטוח ולטגן את הבצל 5 דקות להוסיף את הסלק לטיגון לעוד 5 דקות לאחר מכן להוסיף את המים ולהרתיח אחרי כן להוסיף את כל חומרי המרק.
למילוי:בשר ובצל ופטרוזיליה ותבלינים לערבב ביחד בקערה נפרדת במקרה ועושים עם חזה של עוף אין צורך להוסיף בהרת
אופן ההכנה:לוקחים משטח עבודה כמו מגש ומניחים עליו כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג
לאחר מכן העבודה יותר קלה בכל כדור שמים כפית מן המלית וסוגרים ושמים במגש נפרד כשמסיימים מכניסים את הכל לסיר אחד אחד ובזהירות. (אם הכמות של הקובה יוצאת רבה מידיי ניתן להקפיא אותם במקפיא במצב שהם לפני בישול טוב לשבועיים ואז רק להכין רוטב ולהכניס אותם למרק הרותח בעודם קפואות)
לתת לקובות בסיר רתיחה אחת. ולהוריד את האש לבנונית עוד ארבעים דקות מוכנה!
אם צריך להוסיף מים רותחים במשך הבישול אז להוסיף....בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון