הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
רבע קילו בשר טחון טרי
בצל גדול קצוץ
מלח+פלפל לבן
חצי כף בהרת לקובה
אפשרי צימוקים וצנוברים לפי הטעם
לעטיפה:
קמח לפי הצורך בערך 2 כפות או יותר
5תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
מלח
ביצה
פירורי לחם
אופן ההכנה
למלית:מטגנים את הבצל לשקיפות.מוסיפים לטיגון את הבשר
מטגנים עד שמצמצמים את הנוזלים מוסיפים את התבלינים+צנוברים או צימוקים לעוד 5 דקות טיגון מכבים את האש ומשאירים לצינון.
תפוחי אדמה המבושלים מקלפים ומרסקים כמו פירה מוסיפים את המלח לפי הטעם מוסיפים את הקמח עד לספיגה ולשים לבצק
בקערה נפרדת שמים ביצה +קורט מלח
לוקחים מהבצק כדור מגלגלים בידיים רטובות עושים מעין בור באגודל ומכניסים מהמלית סוגרים את הכדור ונותנים מעיכה קלה.מורחים בביצה ו וטובלים בפירורי לחם מטגנים בשמן חם ( בגובה סמ השמן)
לכמויות יותר גדולות ניתן להוסיף בהתאם קילו תפוחי אדמה-750 גרם בשר
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון