חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לפת כבושה (מחללה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפת כבושה צבעה סגול וטעימה מאד מי שמכיר יודע כמה זה טעים
לפת כבושה (מחללה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפת כבושה צבעה סגול וטעימה מאד מי שמכיר יודע כמה זה טעים
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ראשי לפת
2 סלק
3 כפות מלח בישול גס
חצי כוס חומץ רגיל ( 5 אחוז)
4 שיני שום שלמות
צנצנת גדולה מעוקרת
אופן ההכנה
שוטפים את הלפת היטב מורידים שורשים וגבעולים .
פורסים לפרוסות או לרבעים ושמים בתוך הצנצנת
ממיסים את 3 כפות המלח בליטר מים
ושופכים לצנצנת מוסיפים את החומץ והשום
ממלאים מים עד הסוף וסוגרים .מניחים על השיש במטבח
מורידים קצת מהנוזלים ומסיפים את הסלק הפרוס ללא קליפה
סוגרים את הצנצנת ואחרי עוד יומיים נוספים מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט
מחכים שבוע נוסף ואז זה מוכן .
להשאיר אותו כל הזמן על השיש.
ב ת א ב ו ן
מגיש: רותם דבי
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון