הוראות הכנה
מרכיבים
4 ראשי לפת
2 סלק
3 כפות מלח בישול גס
חצי כוס חומץ רגיל ( 5 אחוז)
4 שיני שום שלמות
צנצנת גדולה מעוקרת
אופן ההכנה
שוטפים את הלפת היטב מורידים שורשים וגבעולים .
פורסים לפרוסות או לרבעים ושמים בתוך הצנצנת
ממיסים את 3 כפות המלח בליטר מים
ושופכים לצנצנת מוסיפים את החומץ והשום
ממלאים מים עד הסוף וסוגרים .מניחים על השיש במטבח
מורידים קצת מהנוזלים ומסיפים את הסלק הפרוס ללא קליפה
סוגרים את הצנצנת ואחרי עוד יומיים נוספים מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט
מחכים שבוע נוסף ואז זה מוכן .
להשאיר אותו כל הזמן על השיש.
ב ת א ב ו ן
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון