הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה (בעזרת פומפייה דקה)
צרור פטרוזליה
2 בצלים
כף מלח
400 גר' בשר טחון
9 - 10 ביצים
פלפל מלח ופפריקה לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל דק מאוד להניח על קרש חיתוך משופע מעט ולפזר מעליו את המלח (אני קוצצת במכשיר הקיצוץ יחד עם המלח) לאחר כ-1/2 שעה יש להכניס את כל הבצל למגבת מטבח קטנה - זו שמנגבים בה את הכלים - ולסחוט היטב את הבצל שייצאו ממנו כל הנוזלים
את הפטרוזיליה לקצוץ דק.
על תפו"א המעוכים להוסיף את הפטרוזיליה הבשר והבצל הסחוט להוסיף תבלינים ולערבב ביד את כל החומרים. להוסיף כ-3 ביצים ולהמשיך לערבב יחד עכשיו ניתן לעבור לערבוב בעזרת מזלג ולהוסיף את שאר הביצים - בהתאם לתפו"א - במידה והביצים קטנות יש להגדיל את מספר הביצים העיסה צריכה להיות דלילה אבל לא מיימית.
לחמם שמן בגובה של סמ' במחבת ובעזרת כף להניח מהעיסה לטיגון. העיסה מתפשטת מעט ויוצרת צורה שטוחה במידה ולא ללטף את העיסה בעזרת הכף כדי להשטיח אותה.
מטגנים עד גוון חום - אבל לא שרוף- משני הצדדים (יש להפוך את הקציצות בעזרת סכין שטוחה ורחבה . להוציא ללהניח לקירור על מגבת נייר על מנת לספוג את שארית השמן.
מגיש:
מקור: עירק
שתף את המתכון