סמבאל הוא רוטב אדום-כתום חריף הנפוץ במטבח המלאי, האינדונזי והסינגפורי. brהסמבאל מוכן מפלפלי צ'ילי, והוא סמיך יותר ולרוב גם חריף יותר מרטבי פלפלים אחרים, כסלסה המקסיקנית. brישנם סוגים רבים של סמבאל, וביניהם : brסמבאל א#64309;לק - על בסיס פלפל צ'ילי מומלח. אדום בהיר, דליל יחסית וחריף מאד. brסמבאל בג'אק - על בסיס צ'ילי מטוגן בשום ושמן. כהה ובעל טעם עשיר. brסמבאל בלקאן - פלפל צ'ילי מטוגן עם משחת חסילונים מותססת. brסמבאל מאניס - עם בצל וסוכר. מתקתק ובעל חריפות עדינה. br
|
|
סמבאל הוא רוטב אדום-כתום חריף הנפוץ במטבח המלאי, האינדונזי והסינגפורי. brהסמבאל מוכן מפלפלי צ'ילי, והוא סמיך יותר ולרוב גם חריף יותר מרטבי פלפלים אחרים, כסלסה המקסיקנית. brישנם סוגים רבים של סמבאל, וביניהם : brסמבאל א#64309;לק - על בסיס פלפל צ'ילי מומלח. אדום בהיר, דליל יחסית וחריף מאד. brסמבאל בג'אק - על בסיס צ'ילי מטוגן בשום ושמן. כהה ובעל טעם עשיר. brסמבאל בלקאן - פלפל צ'ילי מטוגן עם משחת חסילונים מותססת. brסמבאל מאניס - עם בצל וסוכר. מתקתק ובעל חריפות עדינה. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
300G אורז ארוך
200 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כפית מלח
2 1/2 ס"מ זנגביל חתוך דק
1 קנה למון גראס חתוך קטן
2 עלי פאנדאן קשורים ביחד בקשר רופף.
לדג :
2 כפות שמן
1 דג מקרל שלם חתוך לחתיכות עבות של 3 ס"מ.
1/4 כפית מלח
לצ'ילי סאמבאל :
4 צילי ייבש שהושרו במים חמים, ל15 דקות
4 צילי אדום טרי
1/2 כפית של ממרח סרטנים
2 שיני שום, כתושים
2 כפות שמן
8 בצלים ירוקים, פרוסים באופן דק
6 כפות סוכר
6 כפות מיץ טאמארינד
לקישוט :
2 ביצים מורתחות קשות, לקלף ולפרוס
1/4 מלפפון, פרוס דק
אופן ההכנה
1. לשטוף את האורז במים קרים להכניס למחבת עם מכסה למלא מים קרים לכסות ולהניח בצד לשעה.
2. סנן את האורז ושים בסיר כבד. הוסף 400 מ"ל מים לאורז, חלב קוקוס, המלח, זנגביל, למון גראס ופאנדאן.
3. הבא להרתחה, הקטן חום, כסה באופן הדוק ובשל מעל חום נמוך מאוד עד שהאורז רך וספג את כל המים של הקוקוס, סביב 15 20 דקות.
4. בינתים, מטגן את הדג. חמם את השמן במחבת. מתבל את הדג עם המלח ומטגן עד שחום זהוב בשני הצדדים שים הצידה ושמור חם.
5. לטחון את הצ'ילי סאמבאל,המיובש והטרי לממרחרצוי להשתמש בעלי ומכתש.
6. לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצלים הירוקים ל2 דקות. הוסף את הממרח צ'ילי וטגן, לערבב לעיתים קרובות.
7. הוסף את הסוכר, מיץ של טאמארינד והמלח טגן ערבב עד שהממרח צ'ילי הוסמך.
8. להגיש בצלחת, שיכבה של אורז קישוט עם הדג המטוגן, פרוסות הביצים, פרוסות המלפפון והצ'ילי סאמבאל.
מגיש:
מקור: ננסי לם
שתף את המתכון