צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פייה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים ( "סרט בצק באורך של כ-3 ס"מ). brאם אין שק זילוף - יוצקים גושי עיסה בשתי כפות ומכניסים בזהירות רבה מאוד לסיר ( משפריץ) brוכמובן אפשר במזלף עם פייה חלקה. br brמכינים בצק מבושל (רבוך) בלי טיפת שמרים, מטילים לשמן ואוכלים תיכף. br br"הכי טעים בעולם זה לטבול אותן במשקה שוקולטה חם." br
|
|
צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פייה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים ( "סרט בצק באורך של כ-3 ס"מ). brאם אין שק זילוף - יוצקים גושי עיסה בשתי כפות ומכניסים בזהירות רבה מאוד לסיר ( משפריץ) brוכמובן אפשר במזלף עם פייה חלקה. br brמכינים בצק מבושל (רבוך) בלי טיפת שמרים, מטילים לשמן ואוכלים תיכף. br br"הכי טעים בעולם זה לטבול אותן במשקה שוקולטה חם." br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 כוס מים
40 גרם חמאה
מעט מלח
1 כוס ( 140 גרם) קמח
אפשרות: גרידת תפוז
2 ביצים
שמן קנולה, או בוטנים או תירס - לטיגון עמוק
להגשה: אבקת סוכר
אפשרות : משקה שוקולטה חמה, ראו מתכון בהמשך.
למשקה שוקולטה:
250 גרם שוקולד - חלב או מריר - מא שאוהבים וחשוב: מה שיותר מוצקי קקאו!
2+1/2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הצ'ורוס:
שמים את המים, החמאה והמלח בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות, רצוי בכף עץ , עד שנוצר בצק.
מסירים מהכיריים, מעבירים את הבצק למעבד מזון או למערבל ומערבלים פנימה את הביצים.
ממשיכים לערבל עד כחצי דקה, עד שהביצים נטמעות לחלוטין בבצק והעיסה אחידה.
מחממים את השמן, מזליפים עם מזלף או בשתי כפות, כאמור, מטגנים 2-3 דקות עד שהבצק זהוב מאוד ותפוח.
מוציאים וסופגים בזהירות את עודפי השמן במגבות נייר, מגלגלים בסוכר, ואם רוצים , מגישים ליד השוקולטה החמה וטובלים.
השוקולטה:
מדובר בנוזל סמיך.
שמים בסיר את החלב והשמנת, מביאים לסף רתיחה.
מסירים מהכיריים . שמים בקערה את השוקולד ( בקוביות) ויוצקים עליו את החלב + השמנת.
משהים כ- 3 דקות וטורפים במטרפה ידנית למרקם אחיד.
יוצקים לכוסות.
מגישים ליד הצ'ורוס או לבד.
מגיש:
מקור: איילת הירשמן
שתף את המתכון