חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופגניות ספרדיות- צ'ורוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פייה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים ( "סרט בצק באורך של כ-3 ס"מ). brאם אין שק זילוף - יוצקים גושי עיסה בשתי כפות ומכניסים בזהירות רבה מאוד לסיר ( משפריץ) brוכמובן אפשר במזלף עם פייה חלקה. br brמכינים בצק מבושל (רבוך) בלי טיפת שמרים, מטילים לשמן ואוכלים תיכף. br br"הכי טעים בעולם זה לטבול אותן במשקה שוקולטה חם." br
סופגניות ספרדיות- צ'ורוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'ורוס הן סופגניות ספרדיות ארוכות, שבאופן מסורתי מוזלפות אל תוך השמן החם במזלף בעל פייה משוננת ולכן הן יוצאות בדוגמת פסים ( "סרט בצק באורך של כ-3 ס"מ). brאם אין שק זילוף - יוצקים גושי עיסה בשתי כפות ומכניסים בזהירות רבה מאוד לסיר ( משפריץ) brוכמובן אפשר במזלף עם פייה חלקה. br brמכינים בצק מבושל (רבוך) בלי טיפת שמרים, מטילים לשמן ואוכלים תיכף. br br"הכי טעים בעולם זה לטבול אותן במשקה שוקולטה חם." br
הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 כוס מים
40 גרם חמאה
מעט מלח
1 כוס ( 140 גרם) קמח
אפשרות: גרידת תפוז
2 ביצים
שמן קנולה, או בוטנים או תירס - לטיגון עמוק
להגשה: אבקת סוכר
אפשרות : משקה שוקולטה חמה, ראו מתכון בהמשך.
למשקה שוקולטה:
250 גרם שוקולד - חלב או מריר - מא שאוהבים וחשוב: מה שיותר מוצקי קקאו!
2+1/2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הצ'ורוס:
שמים את המים, החמאה והמלח בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות, רצוי בכף עץ , עד שנוצר בצק.
מסירים מהכיריים, מעבירים את הבצק למעבד מזון או למערבל ומערבלים פנימה את הביצים.
ממשיכים לערבל עד כחצי דקה, עד שהביצים נטמעות לחלוטין בבצק והעיסה אחידה.
מחממים את השמן, מזליפים עם מזלף או בשתי כפות, כאמור, מטגנים 2-3 דקות עד שהבצק זהוב מאוד ותפוח.
מוציאים וסופגים בזהירות את עודפי השמן במגבות נייר, מגלגלים בסוכר, ואם רוצים , מגישים ליד השוקולטה החמה וטובלים.
השוקולטה:
מדובר בנוזל סמיך.
שמים בסיר את החלב והשמנת, מביאים לסף רתיחה.
מסירים מהכיריים . שמים בקערה את השוקולד ( בקוביות) ויוצקים עליו את החלב + השמנת.
משהים כ- 3 דקות וטורפים במטרפה ידנית למרקם אחיד.
יוצקים לכוסות.
מגישים ליד הצ'ורוס או לבד.
מגיש: שרון שני
מקור: איילת הירשמן
שתף את המתכון