הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
2 כוסות קמח מלא או כוס קמח מלא וכוס קמח לבן, או כוס קמח חומוס וכוס קמח לבן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן צמחי או 25 גרם מרגרינה או חמאה רכה
1/2 כוס מים
ביצה טרופה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לנפות את הקמח לתוך קערה, להוסיף מלח ואבקת אפייה, להוסיף את החמאה או המרגרינה או השמן, לשפשף בין כפות הידיים עד שנוצרים פירורים, להוסיף 1/4 כוס מים וללוש לבצק גמיש, חלק ואחיד. להוסיף מים עד קבלת המרקם הרצוי (לא דביק ולא קשה מדי), ללוש כ 10 דקות, ליצור כדור, לכסות במגבת או ניילון לחצי שעה.
ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור טניס (יוצאים כ 10-14 כדורים), ללוש כל כדור ביד, לשטח (בעזרת היד) על משטח מקומח ולרדד על משטח מקומח לעלה בקוטר 16 ס´מ בעזרת מערוך.
לחתוך כל עלה לשניים, יוצא חרוט, להכין כיס מכל חצי ע"י קיפול לחצי, הצמדה והידוק הקצוות העגולות ביחד. למלא את החרוט במלית, למרוח שוליים פתוחים בביצה טרופה, לסגור ולהדק.
בדרך זו להכין גם את שאר הכיסונים. לטגן את הכיסונים בשמן עמוק (לא יותר מדי חם כדי שלא ישרפו). עד שהבצק מזהיב להוציא ולספוג את השמן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון