חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צ'פאטי – אוכל הודי בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'פאטי (#2330;#2346;#2366;#2340;#2368;) הוא פיתה דקה ושטוחה, ש"מנגבים" איתה את האוכל, או שלוקחים בעזרתה קצת אוכל מהצלחת, וכמובן שכמו כל סוג לחם אחר, מהווה לעיתים את עיקר הארוחה. brישנו גם הרוטי, שלא הצלחתי להבין מה ההבדל בינו לבין הצ'אפאטי. br br brהצ'פאטי ההודי עשוי מסוג של קמח מלא הטחון דק מאוד הנקרא אטה או קמח צ'פאטי, שמכיל כמו כל קמח מלא ויטמינים מקבוצת B. br brאת הצ'פאטי מכינים בשני שלבים, בשלב הראשון קולים אותו על טאווה שהיא סוג של סאג' - משטח מתכת כבד וקעור המונח על מקור חום. (גחלים או גז). brבשלב השני קולים את הצ'פאטי על הגחלים עצמן או על להבה פתוחה br
צ'פאטי – אוכל הודי בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'פאטי (#2330;#2346;#2366;#2340;#2368;) הוא פיתה דקה ושטוחה, ש"מנגבים" איתה את האוכל, או שלוקחים בעזרתה קצת אוכל מהצלחת, וכמובן שכמו כל סוג לחם אחר, מהווה לעיתים את עיקר הארוחה. brישנו גם הרוטי, שלא הצלחתי להבין מה ההבדל בינו לבין הצ'אפאטי. br br brהצ'פאטי ההודי עשוי מסוג של קמח מלא הטחון דק מאוד הנקרא אטה או קמח צ'פאטי, שמכיל כמו כל קמח מלא ויטמינים מקבוצת B. br brאת הצ'פאטי מכינים בשני שלבים, בשלב הראשון קולים אותו על טאווה שהיא סוג של סאג' - משטח מתכת כבד וקעור המונח על מקור חום. (גחלים או גז). brבשלב השני קולים את הצ'פאטי על הגחלים עצמן או על להבה פתוחה br
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
3 כוסות קמח (קמח מלא טחון או 1.5 קמח מלא ו 1.5 קמח רגיל לא תופח)
3/4 כפית מלח
3/4 כוס מים
1/4 כוס שמן שמתאים לטיגון (לא שמן זית)
אופן ההכנה
לנפות את הקמח לתוך קערה, להוסיף את המלח,
להוסיף את המים (לאט) תוך כד לישה עד שמתקבל בצק חלק.
ללוש כחמש דקות, (ככל שלשים יותר – יותר טוב)
יוצרים מהבצק כדור, אם הוא עדיין נדבק לאצבעות – להוסיף קמח וללוש עוד, אם הבצק יבש מדי – להוסיף קצת מים.
אם הכדור לא דביק מדי, לטבול את האצבעות בשמן ולמרוח מכל צידי הכדור.
לכסות (במגבת) ולתת לנוח כחצי שעה.
לחלק את הבצק לכ-20 מנות, ללוש כל מנה ביד עד שמקבלת צורת כדור.
לפזר קצת קמח על משטח, ועל המערוך, וללוש כל כדור לפיתה דקה (לשים כל פעם מהמרכז החוצה, ולא נורא אם במרכז נשאר קצת יותר עבה).
להוריד עודפי קמח.
לחמם מחבת כבדה (בלי שמן), להניח על המשטח את אחד הצ'פאטי , כשמתחיל להעלות בועות– להפוך.
כשמופיעות בועות גם בצד השני – להמתין חצי דקה, ולהפוך שישחים גם בצד השני.
להניח על אש פתוחה – שיתפח, ולהפוך.
להניח בצלחת עמוקה מכוסה או בתוך סיר המרופד מבפנים במגבת ומכוסה במגבת נוספת, בכדי לשמור על החום והלחות, (אפשר לטבול אצבע בשמן ולשמן את הצ'פאטי מעט).
להניח את הצפאטי הבא, וכן הלאה.
לפני הגשה – להפוך את ערימת הצפאטי – שהצ'פאטי הראשונים ייאכלו קודם, ובכך שומרים על החום של הצ'פאטי.
נהוג להגיש את הצ'פאטי חמים, לכן מכינים אותם ממש לפני הגשת הארוחה.
מרדדים בצק לצ'אפטי
מגיש: ronsh
מקור: הועתמתכון לכ 20 צ'פאטי-של ריטה מבגסוק מאתר clickitמתכון לכ
שתף את המתכון