חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת "פירמידה" מביסקוויטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת "פירמידה" מביסקוויטים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם ביסקוויטים פתיבר
1 כוס קפה קפוצ'ינו נמס או קפה נמס
למילוי - מספר אפשרויות:
1. מילוי גבינה
500 גרם גבינת ריקוטה 5% או אורדה
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 חלמונים
50 גרם שקדים/אגוזים כתושים גס
2. מילוי קרם אינסטנט וניל
1 שקית פודינג וניל
1 גביע שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3. או מילוי קרם וניל מבושל
2 ביצים מופרדות
4-5 כפות קמח רגיל
2 כפות קורנפלור
100 גרם מרגרינה/חמאה
2.5 כוסות חלב
1 שקית סוכר וניל
לציפוי העוגה:
200 גרם שוקולד מריר או לבן
4 כפות חלב
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה
אם מכינים ציפוי משוקולד מריר - מוסיפים 1 כף קקאו
אופן ההכנה
על משטח עבודה לפרוס גליון נייר אפייה ולהניח עליו 12 ביסקוויטים מורטבים בקפה - 4 לאורך ו-3 לרוחב. למרוח שליש מאחת המליות ושוב לסדר שכבה של 12 ביסקוויטים. למרוח שלישמהמלית ושוב שכבה של 12 ביסקוויטים,למרוח את יתרת המלית. סה"כ 3 שכבות.
בעזרת נייר האפייה מרימים ומקרבים עם הידיים את הקצוות משמאל ומימין עד שהן נפגשות מעל המילוי ויוצרות מעין משולש פירמידה. מהדקים בעדינות ומניחים במקרר/במקפיא עד שהעוגה מתיצבת.
הכנת המליות:
מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית לקרם אחיד.
------------
קרם וניל אינסטנט:
-----------------
מקציפים חלב, שמנת עם אבקת הוניל לקרם חלק.
קרם וניל מבושל:
---------------
מערבבים קמח, קורנפלור וחצי כוס חלב בנפרד. את החלב הנותר מרתיחים עם הסוכר ומוסיפים אליו את תערובת הקמח. בוחשים על אש קטנה עד שמסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים סוכר וניל ואת המרגרינה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד. את החלבונים מקציפים בנפרד ומוסיפים אותם בתנועות קיפול לתערובת.
הכנת הציפוי:
------------
להמיס את השוקולד במיקרו, לבחוש לתוכו את יתר החומרים עד לקבלת תערובת חלקה. לקרר מעט.
להוציא את העוגה מהמקפיא ולצקת עליה את הציפוי. לשמור במקרר.
מגיש: קיבי
מקור: משולם מרב
שתף את המתכון