חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות קל להכנה מתאים גם למנות חלביות וגם למנות בשריות מאחר וניתן לשחק עם המרכיבים. brמה שחשוב לציין זה שהוא טעים בכל מצב.
מרק פטריות קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות קל להכנה מתאים גם למנות חלביות וגם למנות בשריות מאחר וניתן לשחק עם המרכיבים. brמה שחשוב לציין זה שהוא טעים בכל מצב.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלסלת פטריות שמפניון טריות פרוסות דק (ניתן להשתמש בפטריות משומרות ואז יש לשים 1/2 1 קופסאות מסוננות).
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
50 גרם מרגרינה
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
1 כף שטוחה קמח
1 כף יין לבן (לא מחייב)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
מים רותחים לפי הצורך
להגשה בארוחה חלבית:
שמנת לבישול (לא חייב)
גבינה צהובה מגוררת
קרוטונים למרק
אופן ההכנה
שמים בסיר את הבצל ואת המרגרינה ומאדים עד שהבצל מקבל גוון זהוב חלש. מוסיפים את הפטריות וקוביות תפוחי האדמה וממשיכים לאדות עוד מספר דקות. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים. מפזרים מעל את אבקת המרק ואת הקמח, מתבלים ומערבבים (שימו לב לא להוסיף הרבה מלח מאחר ואבקת מרק הפטריות מלוחה מספיק). שופכים מים רותחים לפי הצורך תוך כדי ערבוב על מנת שלא יווצרו גושים וממשיכים לבשל עד לרתיחה באש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות.
השלב הבא נתון לשיקולכם הוא לא מחייב: לטחון את המרק עם בלנדר מוט ידני. אני אישית בד"כ עושה זאת מאחר והמרק יוצא קטיפתי כשמו וסמיך במידת הרצון.
להגשה בארוחה חלבית:
בצלחת מניחים גבינה צהובה מגוררת, מעל מוזגים את המרק ושופכים "סיבוב" של שמנת לבישול.
להגשת פרווה או בשרית:
מוזגים את המרק לצלחת ומפזרים מעל קרוטונים למרק
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון